Пилотът на Ducati Андреа Довициозо продължи да бъде най-бързия пилот

...
Пилотът на Ducati Андреа Довициозо продължи да бъде най-бързия пилот
Коментари Харесай

Довициозо бе над всички и във втората тренировка от MotoGP в Катар

Пилотът на Ducati Андреа Довициозо продължи да бъде най-бързия водач от MotoGP в Катар и следобяд. Италианецът, който сутринта победи Валентино Роси в първата подготовка за 2018 година, във втората сесия победи с минимална преднина различен собствен съотечественик – Данило Петручи със сателитен Ducati. Най-добрата си обиколка – 1:54.361 минути - Дови записа в заключителните минути. Втората сесия, за разлика от първата, се организира под светлините на прожекторите на катарската писта " Лосаил ", защото и самото съревнование ще бъде извършено на изкуствени светлини.

Кал Кръчлоу със сателитна Honda бе първият водач, който усъвършенства достижението на Дови от сутринта, само че международният първенец Марк Маркес бързо се изкачи отпред в подредбата. Suzuki още един път подсети, че е претърпял катарзис тази зима и Алекс Ринс усъвършенства обиколката на Марк. В последната фаза на сесията само Дови и Петручи реализираха напредък.

Между топ 3 и останалите водачи се отвори немалка разлика, само че все пак първите 14 водача са разграничени от едвам секунда. На четвърта позиция остана съотборникът на Довициозо – Хорхе Лоренсо с закъснение от половин секунда по отношение на първото място. Неговата сесия обаче не протече съвършено поради появилите се искри от мотора му.


Sparks fly for @lorenzo99 under the lights!

That's not supposed to happen pic.twitter.com/OWSEAJcqX6
— MotoGP™ (@MotoGP) March 16, 2018
Пети финишира Андреа Яноне с втория Suzuki, следван от триото на Honda Марк Маркес, Дани Педроса и Кръчлоу. Те от своя страна бяха последвани от триото на Yamaha.

За Винялес, който е миналогодишния победител в Катар, това значи, че в случай че не влезе в топ 10 на следващия ден сутринта на третата подготовка, ще би трябвало да премине през първата подготовка, с цел да се опита да завоюва полпозишън за Гран При на Катар.
Снимка: ©Getty Images
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР