Пилотът на Aprilia в клас MotoGP Андреа Яноне ще трябва

...
Пилотът на Aprilia в клас MotoGP Андреа Яноне ще трябва
Коментари Харесай

Изслушването на Яноне бе отложено за октомври

Пилотът на Aprilia в клас MotoGP Андреа Яноне ще би трябвало да изчака най-малко до 15 октомври за своето чуване пред Спортния трибунал (CAS) по делото за наказването с отнемане от спортни права поради приложимост за неразрешени субстанции. Първоначално чуването бе планувано за август, само че Световната анти-допингова организация (WADA), която също апелира наказването на спечелилия от Гран При на Австрия през 2016 година, сполучливо издейства отсрочване на чуването с два месеца.

Яноне даде позитивна проба по време на Гран При на Малайзия през предходната година и през април бе осъден с 18 месеца отнемане от спортни права, които влязоха в действие със задна дата, което евентуално ще разреши на италианеца да застане на старт в първия старт през идната година. Наказанието бе от единствено 18 месеца, защото италианецът потвърди, че е приел неразрешения препарат несъзнателно, до момента в който е ял инфектирано месо в азиатската страна. Яноне незабавно апелира, своето наказване пред CAS, като желае то да бъде анулирано, защото става дума за несъзнателен случай. WADA от своя страна желае оптималното наказване от 4 години за водача на Aprilia.

От началото на процеса против Яноне, от неговия отбор са компактно зад него и ще изчакат решението на CAS преди да решат дали ще продължат трудовите с взаимоотношения с италианския водач. А в негово неявяване, съотборник на Алейш Еспаргаро е тест водачът на отбора от Ноале, Брадли Смит.

Ако наказването на Яноне бъде анулирано от CAS то първото съревнование, в което той ще може да вземе присъединяване в Гран При на Арагон на 18 октомври.
Снимки: ©Getty Images
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР