Пилотът на Алфа Таури Пиер Гасли е много близо до

...
Пилотът на Алфа Таури Пиер Гасли е много близо до
Коментари Харесай

Пиер Гасли е близо до забраната за участие в едно състезание

Пилотът на Алфа Таури Пиер Гасли е доста покрай това да би трябвало да пропусне едно съревнование във Формула 1, поради натрупването на наказателни точки.

Наказателните точки бяха въведени при започване на 2013 година, като те са дават на водачите за разнообразни нарушавания на пистата. Всяка една точка важи за период от 12 месеца, а при събирането на 12 такива съответният водач получава възбраната да взе участие в едно съревнование. След изтърпяването на глобата активът на състезателя се нулира.

В Гран При на Мексико Сити през вчерашния ден Гасли получи една наказателна точка, откакто завоюва преимущество до момента в който бе отвън пистата. Това се случи когато той изпревари Ланс Строл в борбата за 15-та позиция в 13-я тур, само че спря прекомерно късно за четвъртия завой и напусна очертанията на пистата.

Правейки това той изпревари канадския водач на Астън Мартин, който също напусна пистата, с цел да избегне контакт с Гасли. Заради това си деяние водачът на Алфа Таури получи наказване от 5 секунди, което пък му донесе и наказателната точка.

Така неговият актив набъбна на 10 за последните 12 месеца, като всички тези 10 точки са събрани от месец май насам. В Гран При на Испания той получи две точки поради контакт със Строл на първия завой, след което получи още две точки поради контакт с другия водача на Астън Мартин в Австрия. На „ Ред Бул Ринг “ той получи и още една точка, поради прекалено многото напускания на границите на трасето в хода на надпреварата.

В последните три уикенда в Япония, Съединени американски щати и Мексико Гасли получи още пет точки, поради превишаването на скоростта при аления байрак на „ Сузука “ (2 точки), нарушаването на оптималната отдалеченост сред него и предната кола в Щатите (2 точки) и вчерашното нарушение на „ Ерманос Родригес “.
 Наказаха Гасли след финала Наказаха Гасли след финала
Най-старата точка на Гасли е от 22 май тази година, което значи, че най-малко до седмия старт за идната година той ще има 10 точки, което пък значи, че ще би трябвало да бъде доста деликатен в идващите девет уикенда, с цел да не надвиши лимита от 12 точки.

Гледайте спорт на MAX с най-вълнуващите надпревари от MotoGP, WRC, NASCAR и Supercars, онлайн, единствено в ефира на MAX Sport.

Снимки: Gettyimages
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР