Пилотът на Алфа Ромео във Формула 1 – Кими Райконен

...
Пилотът на Алфа Ромео във Формула 1 – Кими Райконен
Коментари Харесай

Райконен: Казах на Алфа Ромео, че ако ми мрънкат, изчезвам

Пилотът на Алфа Ромео във Формула 1 – Кими Райконен даде много ясно да се разбере, че няма да допусне на никой от тима да оказва каквито и да било искания или въздействие върху метода, по който той направлява персоналния си живот.

В наши дни е постоянно срещана процедура в договорите на състезателите от Формула 1 да бъдат включвани специфични клаузи, които им не разрешават присъединяване в рискови действия или рискови спортове, когато не са на трасето. Обикновено водачите се нуждаят от категорично позволение от тима, в случай че желаят да се включат в съревнование от друга категория на моторните спортове, до момента в който тече сезонът във Ф1.

Алфа Ромео обаче не спада в тази категория и всичко това е подбудено от Райконен. „ Не съм си чел договора, тъй като доколкото ме касае, цената му е нулева”, съобщи в характерен жанр Ледения. „ Когато за първи път водихме диалози с Алфа Ромео-Заубер, им споделих, че в случай че се оплакват и мрънкат, ще ми видят гърба.”

Райконен е добре прочут със своята обич към бързите транспортни средства на суша и по вода, а като всички финландци обича да играе и хокей на лед. „ Има доста рискови занимания в живота ми. Разбира се, постоянно пробвам да съм деликатен. Хубаво е обаче да приказваме за казуса, когато се е случил”, добави Кими.

Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР