Пилот с ювелирна техника на пилотиране беше загиналият по време

...
Пилот с ювелирна техника на пилотиране беше загиналият по време
Коментари Харесай

Командирът на база Граф Игнатиево: Майор Терзиев имаше под 13 ч. нальот за 2021 г.

" Пилот с ювелирна техника на пилотиране беше починалият по време на обучение майор Валентин Терзиев. " Това сподели пред bTV бригаден военачалник Николай Русев, който е пълководец на авиобаза " Граф Игнатиево ".

Той показа, че е трябвало да заяви тъжната вест на фамилията и че изпитва виновност за това, което се е случило. Но беше безапелационен - МиГ-29 са изправни самолети.

" Дори капачката на винтила на гумата на самолета в случай че липсва, самолетът не излетява - той би трябвало да е в цялостна редовност, с цел да може да полети. Той се ревизира непрекъснато. Процесът на поддръжка на самолета не е целеви еднократен, той се ревизира и поддържа непрекъснато. Всички елементи са нови и идват от Русия, те имат гаранция и запас. Всичко е нечиста сделка. Всяко говорене, че са остарели - също, тъй като те се поддържат в съвършено положение. Има ги и всички системи, с цел да се избави водачът ", изясни ген. Русев.

Той показа, че до последно са чакали Терзиев да се върне, а преди да изгубят връзка водачът е бил убеден и всичко е вървяло по проект.

Командирът на авиобаза " Граф Игнатиево " изясни, че след всеки опит за нечиста сделка с тематики, свързани с авиацията, ще се работи законосъобразно. Той добави, че до момента в който има авиация и самолети, ръководени от хора, няма по какъв начин да се избегнат сходни произшествия.

" Всеки опит да се спекулира с тематики, свързани с бойната ни авиация, опити да се въвличат водачите ни, инженерно-техническият състав в интриги и в политически реваншизъм, ще срещнат безапелационен закономерен отпор. Нашата приемливост е изчерпана към тези хора. Летим и ще носим нощното дежурство, само че повече взаимни отстъпки няма да вършим и ще приказваме. Българският водач повече няма да търпи унижението от група хора, които от време на време излизат и приказват от наше име и заблуждават обществото. Те се пробват да образуват публичното мнение. Ние ще продължим да служим на родината си, а не на непознати дела. Малка група от време на време обикаля медиите и приказва за неща, които са некомпетентни и целят да спрат от употреба МиГ-29 и да потвърдят, че са негодни самолети . Искат да потвърдят, че водачите, летели на съветска техника, би трябвало да са освободени надали не от работа, защото са идеологически нечисти. Това нещо завърши ", сподели ген. Русев.

Той разяснява и че летателните часове на водачите в действителност са малко, като майор Терзиев от началото на годината е имал 12 ч. и 50 минути нальот , както и всички в авиобазата.

Веднъж в годината се извършват пускови полети над море, няма по какъв начин да има повече, сподели още военачалник Русев. Трябва да има поредни решения и дейности в тази посока, добави той.

Относно фамилията на починалия водач Русев изрази възхищението си към силата, с която са го посрещнали.

" Няма по какъв начин да не се усещам отговорен за това, че не съумях да върна вкъщи майор Терзиев. Не усетих никакъв упрек. Напротив, споделиха ми: Благодаря. Съпругата му дори ми показа, че тя е знаела рисковете и че ще се оправят ", показа командирът на авиобаза " Граф Игнатиево ", който оповестява тъжната новина на роднините на починалия водач.

Той не пожела да развива хипотези за аргументите за случилото се, само че разяснява, че е значимо да се откри " черната кутия " на време. В солена среда в морето тя може да оцелее 10 дни, добави Русев.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР