Пилот от гръцките военновъздушни сили е загинал, а втори е

...
Пилот от гръцките военновъздушни сили е загинал, а втори е
Коментари Харесай

Гръцки изтребител се разби в Йонийско море

Пилот от гръцките военновъздушни сили е умрял, а втори е в неопределеност, откакто двуместният им аероплан Ф-4 " Фантом " е паднал в Йонийско море, предава БГНЕС.

Военновъздушните сили оповестиха, че самолетът е паднал на 25 морски благи (46 км) южно от военното летище Андравида в Западна Гърция по време на подготвителен полет.

Спасителни хеликоптери и патрулни лодки на бреговата защита са изпратени да търсят водачите, се споделя още в изказването. Около шест часа след рухването военновъздушните сили оповестиха, че са разкрили тялото на втория водач, само че към момента търсят първия.

В интервенцията вземат участие два хеликоптера AB-205 на гръцките военновъздушни сили, един хеликоптер S-70 на гръцките военноморски сили и няколко кораба на бреговата защита. Военнотранспортен аероплан C-130 е в подготвеност.

Произведените в " Фантом " са измежду най-старата техника в арсенала на Гърция. Гърция придобива първите от тях през 1974 година и за финален път ги модернизира преди към две десетилетия. Първоначално моделът датира от 60-те години на предишния век.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР