Пилот от американската авиокомпания Alaska Airlines e арестуван и обвинен

...
Пилот от американската авиокомпания Alaska Airlines e арестуван и обвинен
Коментари Харесай

Американски пилот е арестуван след опит да разбие самолет с 83 души на борда

Пилот от американската самолетна компания Alaska Airlines e задържан и упрекнат за опит за ликвидиране на 83 души, откакто е опитал да изключи моторите на аероплан Embraer 175 по време на полет.

Инцидентът от 22 октомврисе е разминал без жертви, откакто други двама водачи са съумели да го обезвредят и да приземят самолета безвредно.

Джо Емерсън не е бил на работа в този ден, само че е пътувал дружно с сътрудниците си в кокпита на полет на Horizon Air (подразделение на Alaska Airlines), сред Евърет в щата Вашингтон и Сан Франциско.

По време на полета 44-годишният Емерсън е направил " несполучлив опит да прекъсне работата на моторите ", оповестяват от самолетната компания.

" Капитанът и помощникът му са реагирали бързо, мощността на мотора не е изгубена, а екипажът възвръща сигурността на самолета без случай ", се споделя още в съобщенеито.

Пилотите са следвали регулаторните процедури и упътванията на въздушния надзор, като са отклонили самолета и са се приземили на летището в Портланд.

Заподозреният е задържан от полицията в Портланд и се проверява от ФБР. Срещу него са повдигнати 83 обвинявания в опит за ликвидиране и незаконна немарливост, както и още едно обвиняване за застрашаване на сигурността на аероплан.

Всички пасажери на борда са съумели да отпътуват с по-късен полети.

До момента няма информация за претекстовете на водача за застрашаването на живота на пасажерите.
Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР