Пилот извън дежурство, пътуващ като пътник в пилотската кабина на

...
Пилот извън дежурство, пътуващ като пътник в пилотската кабина на
Коментари Харесай

Пилот се опита да разбие самолет с 83 души на борда

Пилот отвън дежурство, пътуващ като пасажер в пилотската кабина на полет на Alaska Airlines в неделя, се е опитал да овладее контрола над самолета, летящ от Сиатъл за Сан Франциско, принуждавайки полета да се отклони към Портланд, Орегон, съгласно самолетната компания и осведомен източник с въпроса, предава Си Ен Ен.

Капитанът на самолета, декларирал на авиодиспечерите, че човек, който се вози в пилотската кабина на полет 2059, се е опитал да изключи моторите във въздуха.

Превозването на водачи като пасажери в кабината е нормална процедура, с която самолетните компании пестят пари.

Сега 44-годишният Джоузеф Емерсън е задържан от полицейското ръководство в Портланд и е упрекнат в опит за ликвидиране на 83 души, безразсъдна опасност и застрашаване на аероплан.

Самолетът е изхвърчал от интернационалното летище Пейн Фийлд в Сиатъл и е бил отклонен към интернационалното летище Портланд заради „ достоверна опасност за сигурността “, се споделя в изказване на самолетната компания, оповестено в понеделник.

„ Има индивида, който се опита да изключи моторите от пилотската кабина, само че не наподобява да са зародили някакви проблеми в пътническото поделение “, съобщил капитанът на диспечерите в Сиатъл: „ Мисля, че той се е укротил. Освен това желаеме интервенция на полицията незабавно щом кацнем.

JUST IN: An Alaska Airlines flight was diverted late Sunday after a " credible security threat related to an authorized occupant in the flight deck jump seat, " the airline confirmed to ABC News.
— ABC News (@ABC)
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР