Пилешкото месо е полезно поради високото съдържание на протеини, витамини

...
Пилешкото месо е полезно поради високото съдържание на протеини, витамини
Коментари Харесай

Пилешкото месо има влияние върху функционирането на мозъка?

Пилешкото месо е потребно заради високото наличие на протеини, витамини и минерали. То е източник на значими хранителни субстанции като желязо, цинк и витамин Б12, които са от значително значение за здравето на костите, имунната система и метаболизма. Пилешкото месо съдържа и селен, който е антиоксидант и оказва помощ за отбраната на клетките от увреждане. Бедно е на мазнини и калории и е отличен избор за поддържане на здравословно тегло и управление на холестерола. Пилешкото месо е източник на пълностоен протеин, който доставя всичките девет съществени аминокиселини, нужни за тялото. Аминокиселините са главният конструктивен детайл на клетките и се употребяват за синтез на протеини в тялото.

Протеинът е нужен за доста функционалности в човешкото тяло, като съсирване на кръвта, имунитет, баланс на течности, напредък и развиване, както и произвеждане на хормони, антитела и ензими. Пилешкото месо е богат източник на пълностоен протеин, като другите елементи могат да обезпечат разнообразни количества протеин - например порция от към 90 г пилешки гърди съдържа 26 грама протеин, написа puls.bg. Бялото пилешко месо е по-здравословна опция на аленото и модифицираното месо, които са свързани с повишен риск от разнообразни болести. 

Диетичните протеини са основни за възобновяване и създаване на мускулна тъкан. В композиция с извършения за резистентност, по-високият банкет на протеин усилва мускулната маса и мощ. Те също по този начин оказват помощ за опазване на мускулната маса при ограничение на калориите и загуба на тегло.

Пилешкото месо, изключително без кожа, е богат източник на протеини с ниско наличие на калории. Проучвания демонстрират, че потреблението на пилешко месо като част от диета може да понижи риска от затлъстяване, евентуално заради високото наличие на протеини. Протеинът има по-висок термичен резултат от въглехидратите и мазнините, като тялото изгаря повече калории при усвояването и метаболизирането му. Той също по този начин оказва помощ за опазване на чиста мускулна маса, предотвратявайки забавянето на метаболизма по време на загуба на тегло. 

Пилешкото месо е източник на холин и витамин В12, които играят значима роля в развиването и действието на мозъка. Недостатъчният банкет на холин по време на бременност може да бъде обвързван с опасности за развиването на недостатъци на невралната тръба. Изследвания демонстрират, че по-високият банкет на холин по време на бременност може да донесе когнитивни изгоди за бебетата. По-високият банкет на холин може да има защитно деяние против когнитивен спад при възрастни хора. Освен това, приемът на витамин B12 може да подкрепи здравето на мозъка. При бебетата, чиито родители имат ниски равнища на витамин B12 съществува по-голям риск от занимателен напредък, нарушена психомоторна функционалност и незадоволително развиване на мозъка, което може да бъде непоправимо.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР