Пилешкото месо е лесно за готвене, вкусно и се комбинира

...
Пилешкото месо е лесно за готвене, вкусно и се комбинира
Коментари Харесай

5 грешки, които правим със суровото пиле

Пилешкото месо е елементарно за готвене, вкусно и се комбинира с съвсем всичко. Ето за какво доста хора го избират. Освен това съдържа по-малко наситени мазнини в съпоставяне със свинското, което пък му прибавя още една алена точка в интерес на тънката талия.

Повечето хора купуват разфасовано пилешко, макар че цялото пиле е по-евтино. Макар разфасовано, пилешкото месо се нуждае от особено внимание при предпазване и обработка. Малко домакини съблюдават всички условия, с което заплашват здравето на фамилията си.

Оставяме пилето отвън хладилника прекомерно дълго

Много постоянно се случва да извадим пилето да се размрази и да забравим за него няколко часа. Още по-лошо е, когато то е охладено, а не замразено, и го извадим от хладилника, а занапред започваме с приготовленията за готвене.

Охладеното пилешко в контакт със стайната температура незабавно стартира да основава условия за размножаване на бактериите, което крие риск за здравето. Изваждайте пилето най-после, когато към този момент сте подготвени да започнете да готвите незабавно.

Неправилно предпазване

Мислите, че няма значение на кой рафт в хладилника ще поставите пилешкото? Не е по този начин. Пилешкото месо има склонността да отделя кръв и сокове, които могат да се разпространят върху други артикули и повърхности в хладилника.

Затова е належащо да поставите пилето в паница или тарелка на най-долния рафт на хладилника. Така ще предпазите останалите храни вътре.

Изплакваме пилето преди готвене

Доказано е, че измиването на месото не носи безусловно никакви изгоди за вашето здраве. С чиста течаща вода освен не отстранявате бактерии от месото, ами ги разпръсквате по всички околни повърхности в кухнята, повишавайки доста риска от заразяване. Достатъчно е да сготвите добре месото. Термичната обработка е тази, която убива бактериите, не водата.

Неправилно мариноване

Пилето става още по-вкусно с подобаваща марината. Тя е значима и тъй като ферментацията, която провокира, оказва помощ на месото да се отърве от бактериите по него. Не използвайте маринатата откакто един път е влезнала в контакт с месото. Ако ви остане от нея, по-добре я изхвърлете, вместо да я ползвате в друго ядене.

Повторно потребление на принадлежности, влезнали в прикосновение с пилето

Ако сте рязали пилето на дъска, наложително я измийте дружно с ножа, който сте употребили. Недейте да режете картофи или други зеленчуци, да вземем за пример, тъй като по тях ще се разпространят евентуални микроорганизми от месото./az-jenata.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР