Пилешкото месо е едно от най-популярните – щадящо към стомаха,

...
Пилешкото месо е едно от най-популярните – щадящо към стомаха,
Коментари Харесай

Лесни трикове за отстраняване на антибиотиците от пилешкото месо

Пилешкото месо е едно от най-популярните – щадящо към стомаха, подготвя се бързо и е относително на ниска цена. Но мнозина са внимателни към закупуването му в магазините, предполагайки, че то може да е " натъпкано “ с антибиотици и други рискови субстанции . УНИАН дава няколко елементарни и ефикасни метода за унищожаване на хормоните и антибиотиците от месото вкъщи.

За страдание, няма по какъв начин да се разбере дали има антибиотици в пилето, което купуваме в магазинната мрежа. Остава единствено да разчитаме на честността на производителя - че месото от щанда не съдържа нездравословни субстанции .

Смята се, че продаваното в магазина пиле е безвредно - съгласно хигиеничните условия количеството на хормони и антибиотици в месото е нормализирано. Във всеки случай, в случай че има подозрения по отношение на качеството на месото - без значение от това къде е закупено - има няколко елементарни метода да се отървете от рисковите субстанции:

 enlightened  Накисване в марина

Накисването във вода – чешмяна или минерална , за най-малко един час , се смята за ефикасен метод за изчистване на антибиотиците от пилешкото месо. Към нея може да се прибавят 3-5 супени лъжици сол и още толкоз лимонен сок. Така приготвената марина ще " издърпа “ нездравословните субстанции.

Гответе във второстепенен бульон

Готвенето във второстепенен бульон също оказва помощ да се отървете от " добавките “ - откакто заври, гответе месото за 10 минути, по-късно изцедете бульона, прибавете чиста вода и гответе както нормално. Някои даже подготвят месото даже не с втория, а с третия бульон.

Преди готвене отстранете кожата и мазнините от месото - там се натрупват най-вече нездравословни субстанции.

Не пържете - печете

Топлинната обработка при високи температури също оказва помощ да се отървете от нездравословните субстанции. Преди печене, би трябвало да се отстранят кожата и мазнината, както и всички черва. Поставете птицата по този начин, че мазнината да се стича в съда за подготвяне, а не да се всмуква назад в месото.

Всеки миг е значим! Последвайте ни в  и , с цел да сте в крайник с тематиките на деня
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР