Пилешкото е сред най-използваните меса в ежедневието на българина. Имате

...
Пилешкото е сред най-използваните меса в ежедневието на българина. Имате
Коментари Харесай

Сурово пилешко месо - 7 грешки, които вероятно допускате

Пилешкото е измежду най-използваните меса в всекидневието на българина. Имате ли обичано ядене с пилешко месо? А знаете ли по какъв начин вярно да го приготвяте или допускате някоя от следните неточности?

Пилешкото месо може да е нездравословно за вашето здраве, в случай че не го приготвите вярно. Затова вижте кои са 8 от най-често допусканите неточности със сурово.

1. Оставяте го прекомерно дълго на стайна температура
Много професионални готвачи поучават всяко месо да бъде извадено от хладилника час преди готвене, с цел да се сготви отмерено и да е по-сочно. Но при пилешкото би трябвало да сте изключително деликатни, тъй като топлината форсира развиването на бактерии и да се стигне до хранително натравяне. Съветваме ви да държите пилешкото месо отвън ледник за не повече от 30 минути.

В магазина го купувайте най-сетне , с цел да прекара допустимо най-кратко отвън хладилника.

2. Съхранявате го погрешно
Независимо дали си купувате пилешко в плик, насипно или в тарелка, внимавайте по какъв начин го поставяте в хладилника. Нашият съвет е да го държите в купа или тава . Защото в случай че течност от пилето потече и се допре до зеленчуци или друго ядене, оставено без похлупак, рискувате заразяване с бактерии.

 топене на пилешко месо

3. Миете пилешкото месо на мивката
Това е може би най-често допусканата неточност и онази, която съвсем всеки човек ще отхвърли на първо четене. НО! Миенето на на мивката може да докара до разпространение на бактерии на близките повърхности . Ако имате сушилник за чинии покрай мивката, може бактериите да попаднат върху към този момент измитите принадлежности и съдове, а по-късно и в тялото ви. Ако въпреки всичко държите пилето да " мине през една вода ", сложете го в тенджера с вода и отстранете мръсната пяна, образувала се по повърхността.

4. Нямате обособена дъска за сурово пилешко месо
За да избегнете преместване на бактерии, ние ви съветваме да имате една обособена дъска , върху която да режете единствено сурово пилешко месо. Това важи изключително в случай че държите дъските вкъщи да са дървени, а не пластмасови или стъклени.

Източник: rozali.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР