ПиксамейШест месеца след раждане ще можем да прехвърляме майчинството си

...
ПиксамейШест месеца след раждане ще можем да прехвърляме майчинството си
Коментари Харесай

Огромна промяна за работното време, отпуските и майчинството

Пиксамей

Шест месеца след раждане ще можем да прехвърляме майчинството си на бабите и дядовците. Това плануват измененията в Наредбата за работното време, почивките и отпуските, качени за публично разискване.

Чрез редакция в Кодекса на труда ще се регламентира опцията майчинството да се трансферира с изключение на на таткото и на един от родителите на майката или на бащата.

Преди тази смяна отпускът можеше да се трансферира единствено на мъжа.

Според в този момент настоящите правила майчинство можеше да се поеме от баба или дядо единствено при гибел на бащата или в случай че е незнаен. Аналогични промени са признати и за правото за прекачване на отпуск при осиновяване на дете след приключване на 6 месеца от деня на предаване на хлапето, написа Телеграф.

С измененията в тази наредба отпадна условието осиновителят да е умрял, с цел да има право новият родител да трансферира отпуска на бабата или дядото. С измененията в наредбата се предлага чиновниците в обществените услуги да имат право на продължен заплатен годишен отпуск. Друга смяна, заложена в кодекса, е да се удължи на 36 дни отпуската на педагозите и ресурсните учители, както и на тези в домовете за сираци.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР