Пикочна киселина се образува от белтъчини в черния дроб. Тя

...
Пикочна киселина се образува от белтъчини в черния дроб. Тя
Коментари Харесай

Чай за трайно премахване на излишната пикочна киселина! Отървете се от подагра и камъни в бъбреците

Пикочна киселина се образува от белтъчини в черния дроб. Тя е боклук от усвояването на пурините. Излишъкът се извежда през бъбреците и на към 20% – през червата. Ако в тялото остане допълнително от тази киселина, тя се събира в кръвта и в бъбреците, а след това кристализира и се отсрочва в ставите.

Натрупването на пикочна киселина в тялото е нарушаване, известно като хиперурикемия. То може да провокира възпалителни реакции и здравословни проблеми, които понижават качеството на живот.

Това вещество се създава, когато тялото разгражда пурините, съдържащи се в храните, и ги изпраща в кръвния поток и бъбреците, с цел да ги отстрани.

Проблемът поражда, когато тази киселина се натрупва в несъразмерни количества, без значение дали това се дължи на обстоятелството, че способността на организма да я отстрани понижава или тъй като има по-голямо количество за култивиране.

Това води до дискомфорт в ставите, както и камъни в бъбреците, подагра и други болести, които са склонни да се влошат, в случай че не се погрижите навреме за тях.

Съставки

Вряща вода – 200 мл
Суха коприва – 1 супена лъжица
Джинджифил на прахуляк – 1 чаена лъжица
Лимонов сок – 1 супена лъжица
Мед – 1 чаена лъжица

Начин на подготвяне

Заливаме коприва с врящата вода. Добавяме джинджифил и оставяме да престои за 10 минути. След това прецеждаме и оставяме чая да се охлади. Добавяме сока от лимон и меда.

Пием по една чаша чай заран, незабавно след пробуждане и следобяд 1 чаша, т.е. 2 пъти дневно. Повтаряме тази процедура 21 дни.

Коприва

С коприва пикочна киселина се понижава доста дейно. Чаят от коприва има диуретични свойства, които оказват помощ за понижаване на пикочната киселина в ставите. Освен това пречиства кръвта и усъвършенства бъбречната функционалност.

Копривата може да се употребява за облекчение на признаците на подагра, защото оказва помощ за премахване на пикочната киселина от ставите, която е причина за болката и възпалението при подагра.

ЗАБЕЛЕЖКА: Хората, които имат хронично заболяване, използват медикаменти,
бременни са или кърмят, както и тези с алергии, би трябвало да се съветват първо с доктор.

Домашна кухня с Дани

Източник: vijti.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР