Пикът още не е дошъл, но той ще донесе по

...
Пикът още не е дошъл, но той ще донесе по
Коментари Харесай

Проф. Кунчев: Пикът още не е дошъл, но без мерки 2100 души ще починат

" Пикът още не е пристигнал, само че той ще донесе по 70 000 новозаразени дневно действителна заболеваемост. При тези ограничения това ще се случи идната седмица ", съобщи математикът от Българска академия на науките проф. Огнян Кунчев пред Нова нюз. 

Според него оповестената публична заболеваемост би трябвало бъде умножена по 5, с цел да се получи същинската. В момента заболеваемостта е приблизително 8500 души дневно, което сочи, че, дружно със скритата, цифрата скача до към 45 000. 

По думите му лекото протичане на Омикрон " приспива " бдителността на хората. " Ваксинационното покритие е 27-28% за 6,5 млн. души. Около 98% са позитивните проби на Омикрон. В началото имахме омесване на два разновидността - Делта и Омикрон ", уточни математикът.

И сподели прогноза, съгласно която, без ограничения, близо 40 000 души ще бъдат приети в болница, 5600 ще имат потребност от реанимация, а 2100 души ще починат. 

" Това е оптимистична прогноза, при високо имунизационно покритие. При нашето движение на имунизация цифрите могат да бъдат умножени по две ", уточни проф. Кунчев.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР