Пикът на втората вълна от вероятно е бил преодолян във

...
Пикът на втората вълна от вероятно е бил преодолян във
Коментари Харесай

Експерти: Пикът във Франция вероятно е преминал

Пикът на втората вълна от евентуално е бил преодолян във Франция, оповестиха през днешния ден здравните управляващи, а здравен представител даже загатна за излизане от тунела със скорошното идване на имунизациите, написа.
Същевременно френският министър председател Жан Кастекс сподели, че евентуално може дребните магазини да отворят порти към 1 декември, съобщи Франс прес. Според Френската организация по публично опазване на здравето актуалните резултати разрешават да се установи понижаване на всички знаци в най-големите градове, в които има полицейски час. Ведомството уточни, че е имало директен резултат сред използването на полицейски час и преобръщането на наклонността десетина дни след въвеждането му. Агенцията обаче приканва всички да останат бдителни, тъй като прекосяването на епидемиологичния пик не значи завършек на пандемията.
 Над 2 милиона са към този момент случаите на ковид във Франция Над 2 милиона са към този момент случаите на ковид във Франция
Франция трансферира през днешния ден прага от 2 милиона инфектирани с COVID-19, заяви генералният шеф на френската здравна работа Жером Саломон, ц...
Първите полицейски часове бяха въведени на 17 октомври в мегаполисите Париж, Лион, Марсилия и други Седмица по-късно мярката влезе в действие и за други обитаеми места, измежду които и Ница. Франция влезе във втора национална карантина на 30 октомври. За седмицата от 9 до 15 ноември броят на доказаните нови случаи на болест е намалял с 40 %, на приема в лечебни заведения с 13 %, а на приема в реанимация с 9 %. Броят на умрелите както наподобява се стабилизира за първи път след няколко седмици на повишаване и за гореспоменатата седмица те са били 3 756 по отношение на 3 817 през предходната седмица.
Въпреки това остава тежка общата равносметка от началото на пандемията – 47 127 умряли и към 400 смъртни случая дневно. Председателят на Научния съвет, който съветва държавното управление – Жан-Франсоа Делфреси сподели, че вижда излизане от тунела, като се появят на пазара имунизациите против COVID-19. В Париж кметството увери, че може да имунизира 30 до 40 % от популацията, като стартира с хората над 65 години и хората с най-крехко здраве. Същевременно през днешния ден театрите и киносалоните желаеха от държавното управление да им даде опция за възобновяване на работата през декември, включително и вечер, даже и в случай че вечерният час остане в действие.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР