Пикът на вълната от COVID-19 в Китай се очаква да

...
Пикът на вълната от COVID-19 в Китай се очаква да
Коментари Харесай

Китай: Броят на заразените с COVID-19 се увеличава

Пикът на вълната от COVID-19 в Китай се чака да продължи от два до три месеца, като в скоро време болестта ще се популяризира в провинциалните региони, където достъпът до здравно обслужване е относително стеснен, съобщи изтъкнат китайски епидемиолог, представен от Ройтерс.

Очаква се броят на инфектираните с вируса да се усили доста на фона на всеобщите пътувания по случай китайската Нова година. Новогодишните празненства публично стартират на 21 януари.

Миналия месец Китай ненадейно анулира суровите ограничаващи ограничения поради COVID-19, които провокираха исторически митинги из цялата страна в края на ноември, и най-сетне отвори границите си в неделя.

Рязкото унищожаване на рестриктивните мерки отвори вратите за вируса към 1,4-милиардното население на Китай, повече от една трета от което живее в региони, където пикът на вълната от инфекции е минал съгласно национални медии.

Най-лошото обаче не е минало, предизвести някогашният основен епидемиолог на китайския Център за надзор и предварителна защита на болести Цзън Гуан, представен от локална медия през вчерашния ден.

" Досега огромните градове бяха нашият приоритет, само че е време да насочим вниманието си към провинциалните региони ", сподели Цзън.

Той съобщи, че доста хора в провинцията, където медицинските заведения не са на толкоз високо ниво, не може да получат нужната помощ. Това са най-много възрастни, заболели и хора с увреждания.

Китайските управляващи споделят, че поставят старания да подобрят доставките на антивирусни лекарства в цялата страна и че лекарството против COVID-19 молнупиравир на американската компания " Мерк " се чака да бъде пуснато в страната от през днешния ден.

Световната здравна организация (СЗО) също предизвести тази седмица за риска от пътуванията по случай новогодишните празници в Китай. Според СЗО, макар че в този момент Китай дава повече информация за епидемиологичната конюнктура, действителният брой на умрелите от COVID-19 в страната е доста по-висок от формалните данни.

Китайското външно министерство съобщи в отговор, че през последния месец представители на здравните служби са провели пет механически обмена със СЗО при цялостна бистрота.

През последния месец Китай отчиташе не повече от пет смъртни случая от COVID-19 на ден. Тези цифри обаче не подхождат на множествата от чакащи пред погребалните бюра, нито на огромния брой чували с трупове, изнасяни от препълнени лечебни заведения, отбелязва Ройтерс.

Китай не е съобщавал за смъртни случаи от COVID-19 от понеделник. Представители на управляващите споделиха през декември, че за в бъдеще имат намерение да дават месечна, а не ежедневна актуализация на тези данни.

Чуждестранни специалисти предвиждат минимум 1 милион смъртни случая, породени от COVID-19, в Китай. От началото на пандемията преди три години страната е съобщила за малко повече от 5000 умряли - едно от най-ниските нива на смъртност от COVID-19 в света, отбелязва Ройтерс.

Служител на китайската имиграционна работа заяви през днешния ден, че 1,35 милиона души са подали заявки за издаване на паспорти и за визи за Хонконг и Макао от 8 януари – денят, в който Китай отвори границите си за пътешестване след три години политика на изолираност, съобщи Ройтерс.

" Броят на заявките за документи, които обезпечават влизане и излизане от страната, ще продължат да се усилват устойчиво в близко бъдеще. Националната имиграционна работа ще приспособи интензивно услугите си за обслужване, с цел да даде нужното улеснение на хората да пътуват безпроблемно ", сподели Лю Хайтао, общоприет шеф на департамента по ревизия и ръководство на границите в Националната имиграционна работа.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР