Пикът на грипната вълна се очаква през февруари. В същото

...
Пикът на грипната вълна се очаква през февруари. В същото
Коментари Харесай

Проф. Радостина Александрова: Грипът засяга най-силно малките деца и възрастните

Пикът на грипната вълна се чака през февруари. В същото време у нас към този момент се следи взрив на респираторните вируси.

„ По принцип грипът визира най-силно двете крайни възрасти- дребните деца и възрастните хора над 65 и повече години и хората несъмнено със съпътстващи болести ”, изясни проф. Радостина Александрова, вирусолог в Българска академия на науките, предава Нова тв.

В същото време Китай навлиза към този момент в своята втора вълна на COVID-19.

„ Не бива да подценяваме и COVID-19, макар че се връщаме към естествения метод, по който сме живеели преди пандемията. Още предходната година в самото началото, много политици показаха вяра, че пандемията е завършила, че към този момент не е проблем за нас вирусът. СЗО също споделиха, че въпреки да не е завършила, краят й се вижда. Изразиха вяра, че през 2023 година ще бъде комплициран краят, само че пък виждаме този взрив, който се следи в Китай ”, добави проф. Радостина Александрова.

За образец, предходната година във Англия не е имало миг, в който най-малко 1,25 % от популацията да не е било инфектирано с вируса на COVID-19.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР