Пикът на епидемията от новия коронавирус в Полша може да

...
Пикът на епидемията от новия коронавирус в Полша може да
Коментари Харесай

Полша очаква пика на епидемията до дни

Пикът на епидемията от новия ковид в Полша може да бъде след няколко дни, съобщи през днешния ден представителят на държавното управление Пьотър Мюлер, представен от Ройтерс.

"Изглежда, че в случай че поддържаме нашата дисциплинираност, има късмет повишаването на броя на инфектираните да доближи своя най-много през идните дни, след което последователно да стартира да се забавя ", ката той пред публичната телевизия.

По-рано полският министър председател Матеуш Моравецки предвижда пикът на епидемията в страната да бъде през май или юни, отбелязва Ройтерс.

По данни от през вчерашния ден в Полша има 5575 доказани случая на заразяване с ковид и 174 умряли.

Унгария записва най-големия дневен растеж на инфектираните с вируса, съобщи още Ройтерс, като се базира на управляващите. През последното денонощие в страната са били доказани 210 случая. С това общият брой на инфектираните там е достигнал 1190.

Регистрирани са били и 11 смъртни случая. С това общият брой на умрелите в Унгария от ковид към този момент е 77.

Вчера унгарското държавно управление на премиера Виктор Орбан удължи за неопределен срок националната карантина за закъснение на разпространяването на болестта.

Потвърдените инфектирани в новия ковид в Украйна към този момент са над 2000, съобщи ТАСС, като се базира на управляващите.

Украинското министерството на опазването на здравето заяви през днешния ден, че записаните случаи в страната са се нараснали през последното денонощие от 1892 до 2203.

12 души са умряли от причиняваното от ковид заболяване COVID-19. С това общият брой на смъртните случаи в Украйна е достигнал 69.

61 заболели към този момент са оздравели. Най-много инфектирани има в западната Черновицка област (366), следвана от столицата Киев (348).
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР