Пиенето на твърде много студен чай може да е изненадващо

...
Пиенето на твърде много студен чай може да е изненадващо
Коментари Харесай

Няколко вида чай, които са опасни за здравето и по-добре да не го консумирате

Пиенето на прекалено много леден чай може да е изненадващо тежко за бъбреците ви, твърди нов теоретичен отчет.
След като организираха бъбречна биопсия на 56-годишен мъж с необяснима бъбречна непълнота, лекарите откриха голям брой оксалатни кристали в бъбречната му тъкан. Оксалатът е естествено вещество, което се среща в храната и напитките.
 Лечение на главоболие с билки Лечение на главоболие с билки
Факт е, че всяка билкова настойка оказва помощ да се борим освен с болежка, само че и с съпътстващите я фактори. Например, измъчвате се от възпал...
Черният чай е забележителен източник на оксалат и мъжът признал, че пие 16 чаши леден чай всеки ден. Авторите на отчета подозирали, че навикът му е евентуалният провинен за бъбречната му непълнота.
„ Има известия за камъни в бъбреците, свързани с прекален банкет на оксалати, приписвани на чая, само че доколкото ни е известно, няма известия за потвърдена с биопсия нефропатия (увреждане на бъбреците), обвързвана с несъразмерна консумация на леден чай “, сподели един от съавторите на отчета Д-р Алехандра Мена-Гутиерес от Университета на Арканзас за медицински науки в Литъл Рок.
И въпреки всичко е значимо да се означи, че лекарите в този случай биха могли да свържат потреблението на леден чай единствено с бъбречната непълнота на мъжа. Не можаха да потвърдят, че виновникът е чаят.
Въпреки че не е потвърдено, че приемането на доста храни, съдържащи оксалат, предизвиква камъни в бъбреците, лекарите слагат някои пациенти с камъни в бъбреците на диета с ниско наличие на оксалати. Те се съдържат в доста храни и питиета, като тъмна бира, черен чай, разтворимо кафе, шоколадово мляко, соеви питиета, ядки, зърнени храни с високо наличие на фибри, пълнозърнест самун, спанак, изсъхнал фасул и някои плодове, като боровинки, къпини и малини.
 Ето за какво прибавям лъжичка канела към чая Ето за какво прибавям лъжичка канела към чая
Канелата е фалшификация, направена от изсушена кора на вечнозелено дърво от рода Канела от семейство Лаврови. Съдържа потребни субстанции кат...
Изследователите споделят, че бъбречните проблеми, породени от високи равнища на оксалат, може да са незадоволително приета причина за бъбречна непълнота.
Средният банкет на оксалат дневно варира от към 150 до 500 мг, пишат откривателите. Това е по-високо от целесъобразния банкет, който е под 40 или 50 mg дневно, означават те. Черният чай съдържа към 50 до 100 mg на всеки 100 мл.
И по този начин, какъв брой леден чай е евентуално рисков? Учените споделят, че това зависи от индивида и от другите медицински положения и история на индивида. Една или две чаши дневно нормално не биха били нездравословни за другояче здрави хора.
Две до три чаши дневно ще се смятат за безвредни, в случай че не ядете други оксалати. Но в случай че някой в същото време яде огромни количества високооксалатни храни като спанак, даже две или три чаши може да са прекалено много.
 Как да засилите имунитета напролет с чай Как да засилите имунитета напролет с чай
Пролетта е дълго чаканото време за прераждане на природата, нежно слънце, разцъфнали пъпки. Но, с изключение на насладите, пролетта води след се...
Ако естествен, здрав възрастен одобри към 500 mg дневно оксалати, бъбреците би трябвало да могат елементарно да изчистят това количество.

Още от ЛЮБОПИТНО:

Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР