Пиенето на три чаши кафе всеки ден може да ви

...
Пиенето на три чаши кафе всеки ден може да ви
Коментари Харесай

Три чаши кафе на ден гарантират дълголетие

Пиенето на три чаши кафе всеки ден може да ви помогне да живеете по-дълго. Това сочи огромно изследване, траяло повече от десетилетие.

Редовните консуматори на напитката имат 12% по-малка възможност да починат прибързано. И имат доста по-голям късмет да не получат сърдечно-съдови болести или инсулт, демонстрират резултатите.

Изследването открива още, че потребните свойства на кафето имат резултат единствено в случай че то се пие смляно, а не под формата на нескафе.

Мащабното изследване е обхванало 500 хиляди души.

Освен кофеина, напитката съдържа и минерали и антиоксиданти. Някои изследвания свързват кафето с понижаване на риска от рак, диабет вид 2 и деменция.

Други обаче показват нараснал риск от високо кръвно налягане и гибел от сърдечно-съдови болести.

Новото изследване, извършено от екип от учени от университета Semmelweis в Унгария и университета Queen Mary в Лондон, потвърждава, че напитката не покачва кръвното налягане и има изгоди за сърдечно-съдовата система.

Доброволците са проследени в продължение на 11 години, което разрешава на специалистите да проучват разликите сред групите.

Сред участниците 22% не пият кафе, а 58% пият до три чаши дневно.

Резултатите от изследването са оповестено в European Journal of Preventive Cardiology.

Разтворимото кафе съдържа повече кофеин и антиоксиданти, само че има два пъти повече акриламид – вещество, което се намира в някои храни, което е обвързвано с нараснал риск от рак и увреждане на нервната система.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР