Пиенето на повече вода през лятото е жизненоважно. В същото

...
Пиенето на повече вода през лятото е жизненоважно. В същото
Коментари Харесай

Вижте колко вода трябва да пиете през лятото

Пиенето на повече вода през лятото е жизненоважно. В същото време няма строги стандарти, които биха определили какъв брой тъкмо от течността да одобряваме, сподели в изявление Олга Кашубина, общопрактикуващ доктор.
Всеки последовател на здравословния метод на живот ще ви каже, че би трябвало да пиете колкото се може повече вода, с цел да почистите тялото си. Има даже съвет, че би трябвало да пиете най-малко 8 огромни чаши вода дневно, само че това е мит, сподели Олга Кашубина. Според нея самото ви тяло ще ви „ сигнализира”, в случай че сте жадни, няма потребност да се подлагате на "водни мъчения " заради някакви измислени правила.
"Центърът на жаждата в нашето тяло е сносно развъртян. Ако не беше по този начин, бързо щяхме да изпадаме в положение на дехидратация. Добре е да следвате жаждата си и да не вършиме нищо друго. Няма да се разболеете от това, а в противен случай, няма да се подлагате на ненужни „ водни мъчения” и гонене на „ норми”, които идват от нищото”, поучава лекарят.
Друго значимо нещо е, че през лятото топлината може да провокира бързо обезводняване. Това важи изключително за децата, посочи Олга Кашубина.
"Бих желала да направя конкретизиране: в жегата и дребните деца постоянно не следват „ сигналите” на тялото си за жадност и би трябвало да им се предлага вода постоянно, с цел да не не помнят. Те могат бързо да се обезводнят и да се почувстват зле в жегата. Децата по време на разходка би трябвало да пият вода на всеки половин час и това ще им се отрази добре”, добави лекарят.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР