Пиенето на чай всеки ден е навик, който е много

...
Пиенето на чай всеки ден е навик, който е много
Коментари Харесай

Пиенето на чай всеки ден е навик, който е много полезен за сърцето

Пиенето на чай всеки ден е табиет, който е доста потребен за сърцето.Това демонстрира изследване, в което са взели участие повече от 6500 възрастни, които не са страдали от никакво сърдечно заболяване.

13% от тях признават, че пият най-малко една чаша чай дневно, до момента в който 51% от тях пият една или повече чаши кафе дневно.

Пиенето на чай всеки ден е табиет, който е доста потребен за сърцето

В продължение на 11 години хората, които пият чай всеки ден, изпитват доста постепенно задръстване на кръвоносните съдове. Те са били с 29% по-малко изложени на риск от инфаркт, исхемия или преждевременна гибел.

Хората, които пият кафе всеки ден, нямат нито една от тези изгоди.

Въпреки че пиенето на чай не е единственият фактор, който въздейства върху здравето на сърцето, то има огромен принос за благосъстоянието на този орган.

Видът чай, който избирате, има огромно значение, изключително заради това по какъв начин може да взаимодейства с медикаментите. Американски кардиолози настояват, че черният, белият и зеленият чай са най-хубавите чайове за сърцето.

Черният чай съдържа доста потребни за сърцето флавоноиди. Хората, които пият черен чай няколко пъти дневно, имат по-ниски равнища на триглицериди и холестерол.

Черният чай съдържа кофеин, който е нездравословен за сърцето, изключително в случай че страдате от високо кръвно налягане или несиметричен сърдечен темп. Зеленият чай е най-хубавият избор за сърцето. Листата му не се окисляват и доста понижават неприятния холестерол. Пиенето на този чай понижава риска от сърдечни болести и инфаркт.

Белият чай е най-чистият от всички типове чай. Флавоноидите, открити в този чай, разреждат кръвта, намаляват кръвното налягане, холестерола и усъвършенстват цялостното кръвообращение. Ако обаче приемате медикаменти за разреждане на кръвта, този чай не е подобаващ за вас.

Източник: actulno

Още вести четете в: Здраве За още настоящи вести: Последвайте ни в Гугъл News
Източник: safenews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР