Пиенето на чай е свързано с по-нисък риск от смърт,

...
Пиенето на чай е свързано с по-нисък риск от смърт,
Коментари Харесай

10-годишно проучване доказа: Чаят удължава живота

Пиенето на чай е обвързвано с по-нисък риск от гибел, демонстрира ново изследване.

Това е добре пристигнало проучване за тези, които считат, че пиенето на чай е едно от ежедневните удоволствия в живота.

Проучването демонстрира, че спрямо хората, които не пият чай, при хората, които употребяват две или повече чаши всеки ден, рискът от смъртност е с 9-13% по-нисък, настояват откривателите, за което оповестява „ Гардиън “. Констатациите, оповестени в Annals of Internal Medicine, сочат, че резултатът е еднакъв, без значение от това дали индивидът прибавя мляко или захар към чая си, или каква е желаната от него температура. Резултатите са идентични и без значение от генетичните разновидности, които въздействат върху скоростта, с която хората разграждат кофеина.

Изследователите от Националния институт по опазване на здравето на Англия са употребявали данни от Биобанката на страната, в която 85% от половин милион мъже и дами на възраст от 40 до 69 години са съобщили, че постоянно пият чай. От тях 89% настояват, че пият черен чай. Проучването е извършено с въпросник, на който е отговорено от 2006 до 2010 година и е проследено в продължение на повече от 10 години.

Фернандо Родригес Арталехо, професор по превантивна медицина и публично здраве в Автономния университет в Мадрид, дефинира проучването като " забележителен прогрес в региона ".

Той съобщи, че множеството изследвания са извършени в Азия, където зеленият чай е най-разпространен, а дребното отвън континента са " дребни по размер и с неубедителни резултати ".

Арталехо сподели: " Тази публикация демонстрира, че постоянната консумация на черен чай (най-широко употребяваният чай в Европа) е обвързвана с понижаване на общата смъртност и изключително на смъртността от сърдечносъдови болести в продължение на 10 години при възрастно население на междинна възраст, най-вече бяло. "

През ноември в. " Гардиън " заяви, че пиенето на кафе или чай може да бъде обвързвано с по-нисък риск от инсулт и деменция, съгласно най-мащабното сходно изследване. Изследователи от Медицинския университет в Тиендзин, Китай, откриха, че хората, които употребяват две до три чаши кафе или три до пет чаши чай на ден, или композиция от четири до шест чаши от двете питиета, са с най-нисък риск от инсулт или деменция. При тези, които са пиели две до три чаши кафе и две до три чаши чай на ден, рискът от инсулт е бил с 32% по-нисък. /БГНЕС
Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР