Пиарките на министър Боил Банов не пуснаха нито един ред

...
Пиарките на министър Боил Банов не пуснаха нито един ред
Коментари Харесай

Чиновниците от МК да възстановят средствата за луксозната си разходка на държавни разноски за Венецианското бианале

Пиарките на министър Боил Банов не пуснаха нито един ред информация на формалния уебсайт на културното ведомство за откриването на Венецианското биенале, което трансформира служебната им командировка в Италия в една безвъзмездна и сладка екскурзия, обилно финансирана с парите на българските данъкоплатци, декларират от съдружие „ Зограф ".

Умопомрачаващата сума от няколко десетки хиляди лв., изхарчена за командироването на цялостен рой служители от Министерство на културата за откриването на 58-то интернационално Биенале за изкуство във Венеция, е скандално, смайващо и необикновено в своята безочливост и безсрамие разхищаване на парите на данъкоплатците, считат от съдружие „ Зограф ".

Фактите за непозволеното и неоправданото пилеене на парите на българския поданик от държавните чиновници, командировани за откриването на българския павилион на Биеналето в града на гондолите, романтиката и любовта, бяха изнесени в следствие на уеб страницата „ Офнюз ", само че за жалост и до през днешния ден от страна на Министерство на културата няма каквато и да е информация или реакция дали ще има осъдени за въпросния мега скандал, акцентират от съдружие „ Зограф ".

Най-абсурдното в тази ситуация е, че за формалното разкриване на Венецианското биенале бяха командировани и пиарите на културния министър Боил Банов - Иванка Бедрова и Жулиде Хамзова, които необичайно за какво имаха удоволствието да летят до Италия с допустимо най-скъпите самолетни билети, да нощуват в суперлуксозни хотели и да разполагат на място с великодушни дневни пари, само че за сметка на това не разгласиха нито една дописка за събитието на уеб страницата на Министерство на културата, показват от гражданското съдружие. Сред „ екскурзиантките " във Венеция бе и Екатерина Джумалиева, шеф на дирекция " Културно завещание, музеи и изобразителни изкуства " в МК. С това свое държание на щастливи и безгрижни туристки на държавни разходи въпросните министерски чиновнички на процедура обаче са в нарушаване на Наредбата за служебните командировки и специализации в чужбина, тъй като Чл. 40 от този нормативен акт гласи следното: „ Длъжностни лица, които в нарушаване на открития ред са издали заповед за командировка или специализация в чужбина, както и командировани лица, които отговорно не са изпълнили отговорностите си по командировката или специализацията, възвръщат непозволено изразходваните средства в левове и във валута за командировката или специализацията. Валутните средства се възвръщат в левовата им равноценност по централния курс на Българската национална банка все още на възобновяване или все още на изразходването им, в случай че той е по-благоприятен за ведомството или предприятието ".

Очакваме още в околните дни държавните чиновници от Министерство на културата, които имаха достойнството да се „ разходят " до Венеция и назад с парите на българския поданик и да се порадват на Биеналето, да възстановят непозволено изразходваните средства за своите служебни командировки, акцентират от съдружие „ Зограф ". Висшият държавен чиновник в МК, подготвил и издал заповедта за командироването до Венеция на групата „ екскурзианти " от институцията, също би трябвало да понесе своето административно наказване заради това,че им е разрешил да употребяват допустимо най-скъпи самолетни билети и да нощуват в свръхлуксозни хотели, уверени са в съдружие „ Зограф ".

Разбира се, извънредно време е Министерство на културата да разгласява на уеб страницата си и цялата проектно-сметна документи за българския павилион на 58-то интернационално Биенале във Венеция, с цел да стане ясно на българската общност за какво нашата апаратура с куратор Вера Млечевска, която е съединена от няколко плоскости от фибран и лавици от плексиглас, струваше на данъкоплатците ни цели 500 000 лв., упорстват от гражданското съдружие.

На фотографията е част от българския павилион на 58-то интернационално Биенале за изкуство във Венеция
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР