Пиарът Велислава Кръстева напуска Народния театър. Предложението да го направи

...
Пиарът Велислава Кръстева напуска Народния театър. Предложението да го направи
Коментари Харесай

Уволниха дисциплинарно Александър Морфов от Народния театър

Пиарът Велислава Кръстева напуща Народния спектакъл. Предложението да го направи е пристигнало от шефа на театъра и тя го е приела. Това удостовери Кръстева пред " Дневник " и сподели, че решението няма нищо общо с препоръчаната нова управническа конструкция

" Дневник " се свърза и с Александър Морфов за коментар, само че той сподели, че е уволнен. По думите му през днешния ден му е била връчена заповед от три страници. Режисьорът отхвърли да даде детайлности какви са претекстовете и да разяснява повече по тематиката. С пост във " Facebook " неговата брачна половинка Рени Врангова разгласи, че режисьорът е уволнен дисциплинарно.

" Дневник " не съумява да се свърже с шефа на театъра Васил Василев, който не дава отговор на мобилния си телефон.

В отговор на въпрос на " Дневник " дали ще работи за предизборната акция на Движение за права и свободи, Кръстева сподели, че няма да се включва в нея. Тя сподели, че през целия си живот е била една трета публицист и две трети пиар и оттук насетне ще продължи да се занимава с това. Напускането си Велислава Кръстева разгласи с пост във " Facebook " с откъс от Еклесиаст.

Пред " Дневник " артистът Валери Йорданов удостовери, че се провежда митинг в отбрана на Александър Морфов. Той е един от най-големите бранители на режисьора и разгласи, че е подготвен да напусне театъра в символ на митинг.

Конфликтът сред Велислава Кръстева и Александър Морфов поражда през есента на предходната година. На изборите на 2 октомври пиарът на театъра, която в продължение на дълги години дава отговор за връзките с обществеността на Движение за права и свободи, придружи почетния ръководител на Движение за права и свободи Ахмед Доган до изборната секция. Това стана мотив Александър Морфов да надраска вратата на кабинета й в театъра с надписи " Движение за права и свободи " и " Изчезвай ". След това Морфов надраска и вратата на шефа, като акцентира, че претекстовете му са морални. Последваха замяна на остри реплики и административни инспекции в театъра, назначени от някогашния длъжностен министър на културата проф. Велислав Минеков.

На 26 февруари стана известно, че шефът на театъра е подал към Министерството на културата нова управническа конструкция, в която липсват длъжностите пиар и основен режисьор, които се заемаха от Велислава Кръстева и Александър Морфов. От министерството потвърдиха, че са получили такава конструкция, само че са я върнали за корекции, без да прецизират какви. От ведомството споделиха, че съгласно Закона за протекция и развиване на културата институти дефинират независимо своите задания и конструкция съгласно предмета на активността си. След като управническата конструкция беше върната оказва се, че Александър Морфов и Велислава Кръстева към този момент няма да бъдат част от Народния спектакъл.

Стефан Гъмизов с реакция:
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР