Пиар отделът на разследваната на международно ниво криптобанка Nexo на

...
Пиар отделът на разследваната на международно ниво криптобанка Nexo на
Коментари Харесай

Nexo след щатската глоба: Чисти сме пред Америка. САЩ: Нищо подобно!

Пиар отделът на разследваната на интернационално равнище криптобанка Nexo на някогашния народен представител от Реформаторския блок Антони Тренчев и криптомилиардера Коста Кънчев разгласи тази заран санкция от 45 милиона $, наложена й от щатските управляващи, като завършек на следствието оттатък Океана във връзка с активността й там.

Щедро рекламираното от български медии известие от Кънчев, Тренчев и компания, че Nexo към този момент е чисто и следва единствено да чака регулация на част от криптоинструментите в тамошното законодателство, с цел да се завърне на огромния американски пазар, се оказа цялостно с грешки. 

Nexo разгласи, че е постигнала дефинитивно съглашение с Комисията за скъпи бумаги и тържища на Съединени американски щати (SEC) и редица други финансови институции. Среднощното известие от криптобанката с оборот над 94 милиарда $ гласеше напомпано и гордо, че компанията се е съгласила да заплати сумата от 22 милиона $ санкция и да приключи нерегламентираното предложение и продажба на собствен артикул в Съединени американски щати, както и още толкоз по съглашение с тамошните регулатори. И приключва със следното:

" Не са налице каквито и да било изказвания или обвинявания от страна на федералните регулатори на Съединени американски щати, че Nexo е взело участие в машинация или подвеждащи търговски практики, или че клиенти на Nexo са били ощетени или подведени по отношение на финансовото положение на компанията. Това поставя край и на всички производства във връзка с компанията в осем американски щата, които са напълно от административен темперамент ". 

Каква е истината обаче? 

Веднага след известието от Nexo, което не значи и връщане на щатския пазар, основният прокурор на Съединени американски щати Латиша Джеймс посочи, че макар всички " многократни " предизвестия, компанията по този начин и не е съумяла да се записва сполучливо по закон.



" Докато държанието й е сенчесто, то нашите закони не са. И по тази причина я принудихме да заплати 24 милиона $, като й забранихме да оперира в щата за идващите 5 години ". 



Същевременно Коста Кънчев, също съосновател на компанията, разгласи решително, че ще се формира  " ясна, устойчива и предвидима регулаторна рамка " в Съединени американски щати, която да даде опция на криптосхемата му и други да оферират " от ден на ден добавящи стойност артикули ". Интересната детайлност обаче е, че Nеxo не приключва изтеглянето си от Америка.

Напротив, в последните часове всички консуматори на инструментите й от Флорида получиха предупредителни имейли, че от март тази година компанията няма да поддържа част от въпросните функционалности. Последва нова вълна отдръпване на вложени крипотединици, в това число Nexo токени в така наречен " студени портфейли ". 
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР