Пианистката Надежда Влаева е Музикант на годината 2021 в допитването

...
Пианистката Надежда Влаева е Музикант на годината 2021 в допитването
Коментари Харесай

Пианистката Надежда Влаева е Музикант на годината 2021

Пианистката Надежда Влаева е " Музикант на годината 2021 " в допитването на предаването за класическа музика " Алегро виваче " на стратегия " Хоризонт ". Церемонията по връчването на премиите се състоя в Първо студио на БНР. Над 3000 души са дали своя избор в 31-вото издание на анкетата и с гласа си са определили спечелилия, научи ДУМА от Николета Еленкова от БНР.
Надежда Влаева работи в чужбина и показва там български творби. През предходната година записа в Лондон и компактдиск с миниатюри от Панчо Владигеров. Влаева получи Голямата премия - статуетка на скулптора Христо Илиев, от Димитър Димитров, член на УС на БНР. " Щастлива съм от това самопризнание в моята страна. Благодарна съм, че способствах музиката на Панчо Владигеров да се слуша повече в чужбина. Вярвам, че една от задачите на актьора е да носи светлина и обич в сърцата на своята аудитория. Нека продължим този път дружно ", сподели Надежда Влаева.
Александър Вичев, Снимки Ани Петрова, БНР

На церемонията бяха оповестени и призьорите в другите категории. 14-годишният перкусионист Александър Вичев, ученик на НУМТИ " Добрин Петков " в Пловдив, беше определен за " Млад музикант на годината ".
Вокалният отбор " Фортисимо " от Бургас с ръководителка Милена Добрева завоюва наградата " Ансамбъл на годината " за повторно, с което сътвори казус в историята на допитването.
Наградата " Активна креативна активност " получи диригентът Кирил Търпов, живописен началник и основен диригент на Хоровата школа в Свиленград.
Музикален план на 2021 година стана Детският хор на България - огромното събитие, проведено от Българския хоров съюз, което събра на една сцена 10 хорови обединения от цялата страна.
В категорията " Юбилей " беше отличен именитият пианист Людмил Ангелов за неговата 60-годишнина.
За шести следващ път екипът на предаването връчи премията " Олга Камбурова " в поддръжка на млад гений, този път на Стоян Караиванов, реализатор на бандонеон.
В концерта се включиха и носители на награди от предходни издания на допитването - баритонът Кирил Манолов и китаристът Георги Димитров.
Записът на галаконцерта " Музикант на годината " ще бъде излъчен на 7 юни, след новините в 21 ч., по " Хоризонт " във времето на предаването " Алегро виваче ". Ден по-късно видеозаписът на церемонията ще бъде наличен в платформата " Бинар " на БНР.
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР