Пианистът, диригент и носител на награди Оскар и Грами Андре

...
Пианистът, диригент и носител на награди Оскар и Грами Андре
Коментари Харесай

Почина композиторът и носител на Оскар Андре Превен

Пианистът, диригент и притежател на награди Оскар и Грами Андре Превен, композирал музиката за филми като " Джиджи ", " Порги и Бес " и " Моята прелестна лейди ", умря на 89-годишна възраст, оповестяват Франс прес и Юнайтед прес интеренешънъл, базирайки се на мениджърската компания " Ай Ем Джи Артистс ", оповестява " Би Нюз ".

" Изпращаме най-искрените си благосклонности на фамилията и приятелите на Андре Превен. Той ще продължи да живее в сърцата ни и да въодушевява идните генерации. Почивай в мир ", гласи изказването на компанията.

Мениджърката му Линда Петрикова заяви за Си Ен Ен, че композиторът е умрял в дома си в Манхатън след малко боледуване. Андре Превен е роден в Германия през 1929 година Израснал е в Лос Анджелис, откакто фамилията му се реалокира в Съединени американски щати.

През 1967 година Превен става музикален шеф на Хюстънския симфоничен оркестър. Година по-късно е назначен за основен диригент на Лондонския симфоничен оркестър. През годините е заемал управителни постове в Лосанджелиската филхармония, Питсбърския симфоничен оркестър, Кралската филхармония.

Андре Превен е притежател на четири награди Оскар, 10 награди Грами и Грами за изцяло творчество. Сред многочислените му самопризнания е званието Рицар-командор на Ордена на Британската империя, с което е почетен от кралица Елизабет Втора. Превен се е женил пет пъти. Третата му брачна половинка е холивудската звезда и активистка Мия Фароу, с която имат шест деца. Фароу уважи паметта на починалия си някогашен брачен партньор в обществените мрежи.

ВЪВ ВРЪЗКА С ИЗГОТВЕНИЯ ОТ ГЕРБ ЗАКОН ЗА ЦЕНЗУРА НА МЕДИИТЕ В ИНТЕРНЕТСПИРАМЕ ВЪЗМОЖНОСТТА ЗА ПИСАНЕ НА КОМЕНТАРИ БЕЗ АВТОР В САЙТА!

ЗА ДА КОМЕНТИРАТЕ СТАТИЯТА, МОЛЯ, РЕГИСТРИРАЙТЕ съдебна експертиза ЗА СЕКУНДИ ТУК - https://petel.bg/registration.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:
``
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР