Philip Morris International (PMI), която притежава марката цигари Marlboro, заяви

...
Philip Morris International (PMI), която притежава марката цигари Marlboro, заяви
Коментари Харесай

Philip Morris стартира изкупуването на шведския си конкурент за $16 милиарда, иска да го свали от борсата

Philip Morris International (PMI), която има марката цигари Marlboro, съобщи през днешния ден, че пристъпва към реализация на проекта си за закупуване на Swedish Match, за сумата от 16 милиарда $ - без значение от обстоятелството, че е получила утвърждение за изкупуване на не повече от 82,5% от акциите на шведския си съперник.

Съгласно шведското законодателство, евентуален покупател може да инициира наложително изкупуване на останалите акции, единствено в случай че акционерите непринудено са оповестили за продажба повече от 90% от акциите на съответната компанията. По-рано от PMI бяха коментирали, че може да отдръпват офертата си, в случай че това равнище (дял разгласен за продажба) е по-ниско.

" Такова високо равнище на надзор може да ни разреши да съсредоточим стратегически капацитет в тази договорка ", отбелязва в изказване генералният шеф на PMI Яцек Олчак, написа Прайм.

През май PMI направи оферта за закупуване на Swedish Match на цена от 106 крони на акция. През октомври компанията увеличи оценката си до 116 крони за акция, откакто някои вложители споделиха, че първичната цена е прекомерно ниска.

" Очакваме с неспокойствие да посрещнем чиновниците на Swedish Match и да прибавим към портфолиото си техните никотинови произведения ", разясняват от американската компания.

Според PMI, офертата й е била призната от десетте най-големи акционери на шведската група. Освен това, офертата за изкупуване на акциите на Swedish Match ще бъде удължена до 25 ноември, за още повече акционери ще я одобряват, допълват от Philip Morris.

" Нашата цел е да проведем делистигнинг на акциите на Swedish Match от фондовия пазар, откакто станем притежатели на повече от 90% от нейния акционерен капитал. Затова насърчаваме останалите " дребни " вложители, както и други институционални вложители, да дават акциите си за продажба в в допълнение време ", показват от компанията.
 Philip Morris International предлага $16 милиарда за придобиването на Swedish Match
Philip Morris предлага $16 милиарда за придобиването на някогашен производител на кибрит в България

Производителят на Marlboro желае да закупи шведския производител на никотинови продукти
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР