Пхенян отхвърли списък с имената на южнокорейски журналисти, които се

...
Пхенян отхвърли списък с имената на южнокорейски журналисти, които се
Коментари Харесай

Пхенян отхвърли списък с южнокорейски журналисти за затварянето на ядрения полигон

Пхенян отхвърли лист с имената на южнокорейски публицисти, които се надяваха да отразят закриването на нуклеарния полигон на Северна Корея, съобщи Ройтерс, цитирайки публични представители от Сеул.

По-рано Корейската народнодемократична република(КНДР) предложения публицисти от Южна Корея и няколко други страни да участват на затварянето на площадката за нуклеарни опити Пунгие-Ри през идната седмица.

В края на април Пхенян съобщи, че ще приключи своята нуклеарна стратегия като знак на благосклонност преди договарянията на върха сред севернокорейския водач Ким Чен-ун и президента на Южна Корея Мун Дже-ин.

Забележителният прогрес, реализиран през последните месеци, обаче бе подложен под въпрос, откакто през последните дни КНДР изрази подозрения към плануванаъа за 12 юни среща в Сингапур сред Ким Чен-ун и президента на Съединени американски щати Доналд Тръмп.

От Северна Корея заплашиха да анулират среща на върха със Съединени американски щати, в случай че те продължат да упорстват за едностранен отвод на Пхенян от нуклеарната му стратегия.

Вчера Тръмп опита да понижи и успокои опасенията на Пхенян, като съобщи, че в случай че двете страни стигнат до съглашение, сигурността на Ким Чен-ун ще бъде обезпечена и че той няма да свърши като либийския водач Муамар Кадафи, който бе свален от власт и погубен от подкрепяни от Запада бунтовници, откакто се съгласи да се откаже от нуклеарната си стратегия.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР