Пхенян обяви днес, че разпространението на коронавирус в КНДР е

...
Пхенян обяви днес, че разпространението на коронавирус в КНДР е
Коментари Харесай

Пхенян: COVID бе привнесен с балони от Южна Корея

Пхенян разгласи през днешния ден, че разпространяването на ковид в КНДР е почнало от хора, които са имали контакт с балони, дохвърчали от Южна Корея, предават АП и ТАСС, представени от Българска телеграфна агенция.

От години южнокорейски деятели пращат балони на север от 38-ия паралел, които всекидневно придвижват сериозни позиви против севернокорейския водач Ким Чен Ун. Пхенян постоянно реагира яростно на тази процедура, само че държавното управление в Сеул не е в положение да я приключи. Активисти от групата " Борци за свободна Корея " оповестиха, че на 29 юни са пратили на север балони с медикаменти и защитни маски и че на 5 юни са осъществили сходна акция.

Световни здравни специалисти показват, че коронавирусът се популяризира от хора, които са имали непосредствен контакт със инфектирани лица или са вдишали въздушни капки, като това е по-вероятно да стане в затворени и зле проветрени пространства, в сравнение с навън. Южнокорейското министерство на обединяването съобщи, че не е допустимо пратени от Юга балони с листовки да провокират разпространяване на вируса на Север.

Официалната севернокорейска организация КЦТА заяви през днешния ден, че съгласно следствие на управляващите епидемията от COVID-19 в КНДР е почнала, откакто боец и дете са пипали " задгранични " обекти в провинция Канвондо край границата с Южна Корея. Затова управляващите са призовали популацията към зоркост по отношение на предмети, донесени от вятъра или балон от юг.

Досега в 26-милионна Северна Корея са оповестени 4,7 млн. случая на тресчица, само че единствено дребна част от тях са открити като COVID-19. Починалите инфектирани с ковид са 73, което е извънредно малко и се счита, че режимът манипулира данните, уточни АП.
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР