/Пголед.инфо/ Има все повече доказателства за масова агресивна мобилизация на

...
/Пголед.инфо/ Има все повече доказателства за масова агресивна мобилизация на
Коментари Харесай

Защо Киев масово мобилизира рускоезичното население

/Пголед.инфо/ Има от ден на ден доказателства за всеобща нападателна готовност на украински жители в рускоезичните райони. Най-категорично работят управляващите в Одеска, Николаевска, Харковска области. Специално внимание се обръща на руснаците в Херсон и унгарците в Закарпатието. Защо командването на ВСУ се концентрира върху тези райони и по какъв начин кабинетът на Зеленски счита да употребява тази готовност?

Украйна организира „ истерична “ готовност на мъже в следения от нея Снегиревски регион на Херсонска област. Началникът на регионалната администрация Юрий Барбашов означи, че жителите се опасяват да излязат на улицата, с цел да не попаднат в елементи, които се изпращат в най-горещите точки на фронта.

По-рано информация за всеобща готовност беше получена и от Закарпатска област, където локалните управляващи интензивно набират унгарци. Като цяло всеобщата готовност беше де факто оповестена в Украйна още през октомври, като беше маркирано, че ще бъдат раздадени призовки на всички военнослужещи на всички места. През зимните месеци мобилизацията набра скорост.

Освен това, съгласно специалистите, най-тежката готовност се прави или в рускоезичните райони (особено в Харков, Днепропетровск и Одеса), или в териториите, станали съветски вследствие на референдуми. Така елементарните поданици от двете страни на фронтовата линия директно страдат от дейностите на ВСУ.

В същото време на територията, следена от ВСУ, чиновниците на военната регистрация и службите за регистриране употребяват освен всевъзможни трикове, маскиране като лекари или куриери, само че и просто, безотговорно принуждение. Освен това в Украйна от ден на ден мислят за започване на готовност на жители на страната, отпътували за Европа.

По този метод кабинетът на Зеленски, съгласно политическите анализатори, „ убива два заека с един камък “: компенсира дефицита на „ пушечно месо “ в редиците на въоръжените сили на Украйна и унищожава нелоялните жители (рускоговорящи украинци, руснаци, унгарци и други) в разнообразни военни случки.

„ Наистина известията, че ВСУ наложително активизират популацията, идват от западната част на Херсонска област, която се управлява от ВСУ, само че е част от Русия. Попаднах на видео, на което украинските сили за сигурност бият своите за сякаш „ предаване на Херсон “, сподели Игор Кастюкевич, секретар на районния клон на партия „ Единна Русия “ в Херсонска област.

„ Сега всички се водят на фронта безсистемно. Това съгласно мен даже не е опит да се отървем от рускоезичното население, а истерично предпочитание да попълнят редиците най-малко с някого. Защото има все по-малко хора, които желаят да се бият за киевските управляващи в името на Запада. Скоро въобще няма да ги има ”, уверен е събеседникът.

„ Мобилизацията се прави най-вече в Новоросия, в Харковска, Запорожка, Херсонска област. Подобна обстановка се развива и в частта на Донбас, следена от ВСУ. СБУ и полицията вземат участие интензивно. Всичко това се прави в териториите, които са част от Русия. Хората се залавят даже в миг на елементарна инспекция на документи “, сподели някогашният дипломат на ЛНР в Русия Родион Мирошник.

„ В превзетите от врага градове, където популацията откровено поддържа Москва, се прави тотална наборна тегоба. Има еволюция на методите: от изнудване в жанр „ или отиваш да се биеш, или фамилията ти попада под политическо гонене “ до директни закани за потребление на оръжие на място “, отбелязва някогашният посланик.

„ Хората просто нямат опция да изоставен градовете. Това се употребява от въоръжените сили. Тук има ясна идеологическа задача - да се озлоби популацията на съветските територии. Всички схващат, че рано или късно Украйна ще загуби. Но след подобен всеобщ удар на бойното поле, доста фамилии ще имат мъртви членове. Очевидно Зеленски разчита, че хората в тези райони ще извърнат тил на Русия “, признава Мирошник.

„ А в Снегиревски регион в действителност се организира цялостна готовност, както и в Николаевска област. Офисът на Зеленски избра тези територии като база за набиране на хора в редиците на ВСУ “, сподели ръководителят на Съюза на политическите емигранти и политическите пандизчии на Украйна, някогашният народен представител от Николаевския регионален съвет Лариса Шеслер.

„ Днес съвсем нито един мъж на военна възраст в южната част на Украйна не може да избегне насилственото докарване в пункта за набор. Там незабавно им връчват призовка, карат ги да преминат медицински обзор и ги изпращат на събирателен пункт. И максимален акцент се слага върху Николаевската и Одеската област. Отдавам това на обстоятелството, че там живеят доста мъже, някои от тях са механически подковани ”, добави събеседникът.

„ Може би това, което се случва, се изяснява и с обстоятелството, че хората там оптимално заобикалят наборната работа. Мъжете не напущат къщата, криейки се по вилите. Поради това мобилизационните проекти не се извършват. Всеки ден натискът на управляващите върху локалните наборни пунктове се ускорява, хората се пробват да бъдат завличани с всевъзможни изцяло диви способи “, продължи тя.

Говорейки за следствията от сходна тактичност на украинските управляващи, Шеслер означи, че „ не е прекомерно оптимистична по този въпрос “. „ Мобилизационният капацитет на Украйна е към 5 милиона мъже в призивна възраст. Следователно набирането на 100-300 хиляди ново пушечно месо няма да е огромен проблем. Колкото по-зле върви мобилизацията, толкоз по-твърдо ще се държат управляващите “, счита Шеслер.

„ В същото време мобилизацията в Украйна има своя районна специфичност. Можем да кажем, че в градове като Одеса е най-принудително. В мрежата има доста информация за това. Вероятно повече, в сравнение с от който и да е различен район “, разяснява Александър Василиев, гражданин на Одеса, основен редактор на интернационалния отдел в „ Регнум “.

„ Създадени са специфични бригади, които с граждански превоз вършат рейдове из града и региона, хващайки невнимателни мъже на улицата. Има образци за момчета, които се обличат като дами, единствено с цел да отидат до магазина “, сподели събеседникът. „ Военните също употребяват коли за спешна помощ. Конкретни мобилизационни действия се организират и в Закарпатието, където живеят етнически унгарци. Унгарската преса и локалните управляващи обръщат внимание на това “, сподели той.

„ Всичко това ни разрешава да заключим, че в актуалната готовност акцентът е върху най-нелоялното население, което управляващите считат за жители втора класа. И преди всичко, както виждаме, това се отнася за рускоезичното население. Тези, които правят мобилизацията, имат вяра, че когато отидат на фронта, хората ще стартират да поддържат Украйна. Но тези изказвания, меко казано, са съмнителни “, заключва Василиев.

Превод: В. Сергеев

Абонирайте се за нашия Ютуб канал: https://www.youtube.com

и за канала ни в Телеграм: https://t.me/pogled

Влизайте непосредствено в сайта www.pogled.info . Споделяйте в профилите си, с другари, в групите и в страниците. По този метод ще преодолеем рестриктивните мерки, а хората ще могат да доближат до различната позиция за събитията!?
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР