/Пглед.инфо/ Китайският министър на търговията Уан Уънтао и министърът на

...
/Пглед.инфо/ Китайският министър на търговията Уан Уънтао и министърът на
Коментари Харесай

Срещата между китайски министри и Илон Мъск дава тласък на бъдещето на технологичното сътрудничество

/Пглед.инфо/ Китайският министър на търговията Уан Уънтао и министърът на индустрията и информатизацията Дзин Джуанлун се срещнаха с основния изпълнителен шеф на „ Тесла “ Илон Мъск в Пекин в сряда, обменяйки отзиви по отношение на китайско-американското икономическо и комерсиално съдействие, както и бъдещето на технологиите и производството на транспортни средства с нови енергийни източници.

Експертите в региона означиха, че визитата на Мъск в Китай освен демонстрира, че солидното комерсиално и икономическо съдействие сред Китай и Съединени американски щати е необратима наклонност, само че също по този начин показва доверието на задграничните компании в бизнес средата на Китай и обещаващите вероятности за развиване, макар безразсъдните маневри на Вашингтон за обособяване на технологиите и възпрепятстване на свободната обмяна на нововъведения и научни достижения.

Според Министерството на търговията Уан Уънтао се е срещнал с Мъск в сряда и двамата са имали просторен и изчерпателен продан по тематики като китайско-американското икономическо и комерсиално съдействие и развиването на „ Тесла “ в Китай. Китайският министър на търговията означи, че Китай и Съединени американски щати са надълбоко интегрирани стопански и би трябвало да засилят икономическия и комерсиалния разговор и съдействие, ръководени от правилата на взаимно почитание, спокойно взаимно битие и печелившо съдействие, а международното икономическо развиване и човешкият напредък изискват намерено съдействие в региона на науката и технологиите. Той добави още, че Китай изцяло предизвиква китайската рационализация и уголемява отварянето на високо равнище, което ще донесе нови благоприятни условия за развиване на предприятия от целия свят, в това число и “Тесла ”. Китай ще продължи да дава ефикасни и прагматични услуги и да поддържа дълготрайното и устойчиво развиване на задграничните предприятия в Китай.



Мъск от своя страна се съгласи, че връзките сред Китай и Съединени американски щати не са игра с нулев резултат и всяка страна може в действителност да бъде печеливш от едни такива ползотворни професионални връзки. Той благодари на Китай за поддръжката и отбраната, предоставени на фабриката на “Тесла ” в Шанхай по време на пандемията от COVID-19. Мъск също по този начин похвали жизнеността и капацитета на развиването на Китай и изрази увереността си в китайския пазар, като съобщи, че е подготвен да продължи да задълбочава взаимноизгодното съдействие.

По време на срещата с Дзин Джуанлун, министър на индустрията и информатизацията, двете страни обмениха отзиви по отношение на развиването на транспортните средства с нови енергийни източници и интелигентните свързани транспортни средства.



В същия ден Мъск се срещна и с Жън Хунбин, ръководител на Китайския съвет за поощряване на интернационалната търговия. Те обмениха задълбочени отзиви за поощряване на съдействието сред Китай и Съединени американски щати в бранша на новите енергийни източници като цяло, усилване на обмена и съдействието сред Китай и американските индустриални и търговски кръгове и провеждането от Китай на Първото китайско интернационално ревю за веригата за доставки в края на ноември.

" Срещите на китайските министри с Мъск демонстрират, че китайският пазар постоянно е отворен към света, а солидното комерсиално и икономическо съдействие сред Китай и Съединени американски щати е необратима наклонност макар " опитите за обособяване " на Вашингтон от Китай ", съобщи Дун Дънсин, шеф на Института по финанси и скъпи бумаги на Университета за просвета и технологии в Ухан.

„ Китай постоянно приветства бизнес фигури от всички страни, в това число Мъск, да посетят Китай за по-задълбочено схващане на страната и развиване и поддръжка на взаимноизгодното съдействие “, съобщи Мао Нин, говорителката на китайското Външно министерство, на конференция във вторник. „ Китай е твърдо зает с напредването на процеса на отварянето на високо ниво и насърчаването на пазарно насочена, учредена на закона и интернационализирана бизнес среда. Приветстваме задграничните компании да влагат и да вършат бизнес в Китай, да изследват китайския пазар и да споделят опциите за развиване ", сподели Мао.



Дун Дънсин добави, че визитата на Илон Мъск в Китай демонстрира тъкмо противоположната страна на антиглобалисткото отношение на американското държавно управление и потвърждава, че не е допустимо светът, и в частност Съединени американски щати, да се отдели от китайските технологии. „ Гигафабриката “ на “Тесла ” в Шанхай е първият напълно финансиран от чужбина авто план в страната. " Като една от огромните високотехнологични компании в света, пътуването на основния изпълнителен шеф на “Тесла ” в Китай демонстрира доверието на задграничните компании в Китай и техния оптимизъм за вероятностите за развиване на втората по величина стопанска система в света. Вярвам, че повече интернационалните компании ще разширят вложенията си в Китай и ще засилят съдействието си в бъдеще след визитата на Мъск ", проучва Дун.

Във вторник Мъск заяви, че с изключение на с министрите е имал среща и с Дзън Юкун, ръководител на китайския колос за електрически акумулатори CATL.

„ Китайският пазар е значим за “Тесла ” във връзка с продажбите и веригата за доставки, а пътуването на Мъск ще има позитивен резултат върху развиването на компанията, изключително на китайския пазар “, съобщи в сряда генералният секретар на Китайската асоциация на автомобилните производители Цуй Дуншу. „ Посещението може в допълнение да насърчи построяването на плануваната от “Тесла ” централа за предпазване на сила Megapack в Шанхай, както и вероятността за бъдещо съдействие в построяването на заводи за акумулатори в Съединени американски щати, които са няколко плана, които пазарът чака с неспокойствие ", означи още той, добавяйки, че също по този начин ще насърчи в допълнение развиването на CATL в региона на батериите за коли с нови енергийни източници на международния пазар.



“Тесла ” разгласи през април проекта си да построи втората си „ гигафабрика “ Megapack за предпазване на сила в Шанхай. Според специалисти най-вероятно това ще стане като се закупят литиево-железни фосфатни батерийни кафези от CATL. Като международен водач, китайската компания CATL създава една трета от електрическите кафези в света, употребявани като батерии на транспортни средства с нови енергийни източници. CATL и “Тесла ” възнамеряваха да построят фабрика за акумулатори в американския щат Тексас. В март осведомителна организация „ Блумбърг “ съобщи, че проектът е бил разискван и с представители на Белия дом, като на полемиката по отношение на са били търсени изясненост и елементи в практическото използване на Закона за понижаване на инфлацията. Напомняме, че този закон влезе в действие предходната година, като дава високи дотации за американските промишлености и предизвиква американските и задгранични предприятия да трансферират индустриалните си бази в Съединени американски щати. Как и дали обаче едно партньорство сред китайския производител на акумулатори CATL и международния колос „ Тесла “ може на практика да се реализира на американска земя под въздействието на Закона за понижаване на инфлацията може единствено времето да покаже.

" CATL е международен водач в съхранението на батерийни кафези в областта на новите енергийни източници, а Мъск се ангажира с проучването и създаването на транспортни средства с нова сила. Сътрудничеството е мощно допълващо се и може в допълнение да разшири преимуществата на двете страни в съответните им области, като по този метод ги направи по-конкурентоспособни на интернационалния пазар ", разяснява Дун Дънсин, шеф на Института по финанси и скъпи бумаги на Университета за просвета и технологии в Ухан.
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР