/Пглед.инфо/ Белият дом поиска рекорден бюджет от 842 милиарда долара

...
/Пглед.инфо/ Белият дом поиска рекорден бюджет от 842 милиарда долара
Коментари Харесай

САЩ ще започнат война с Китай през 2024 г. Появиха се доказателства

/Пглед.инфо/ Белият дом изиска рекорден бюджет от 842 милиарда $ за Пентагона през 2024 година Американски анализатори считат, че по този метод Съединени американски щати са оповестили подготовката си за война по едно и също време с Китай и Русия. Пекин също се готви за война.

Къде се дяват толкоз доста пари?

Пентагонът обичайно бие върхове по консумиране на бюджетни средства всяка година. Заявките на американската войска за 2024 година обаче приказват за действителна подготовка на американската администрация за война на два фронта по едно и също време – с Русия и Китай. Така най-малко споделя журналистът от Fox News, водещ на Redacted News Клейтън Морис.

Съединени американски щати преди малко оповестиха, че се готвят за война с Китай и Русия по едно и също време, защото не може едното без другото, нали? Вижте какво се случва, когато хората стартират да губят власт? Те стават доста рискови. И Съединени американски щати губят мощ доста бързо, - сподели Морис, чиито думи цитира РИА Новости.

За 2024 година Белият дом изиска рекорден астрономически бюджет от 842 милиарда $ за Министерството на защитата. Това е с 26 милиарда повече от тази година и съвсем 100 милиарда повече от 2022 година Клейтън Морис направи тази преценка, откакто шефът на Пентагона Лойд Остин неотдавна разгласи военния бюджет на Съединени американски щати за 2024 година

По думите на специалиста, проектите за военни разноски на Америка са „ непосредствено ориентирани към Китай “, бюджетът планува нарастване на разноските за „ атакуване на Китай “ с 40%. Според Лойд Остин Китай с растящата си стопанска система съставлява „ най-очевидната и сериозна опасност за националната сигурност на Съединени американски щати “.

От многочислените изказвания на американски публични лица, в това число президента, ръководителите на Държавния департамент и Министерството на защитата, излиза наяве, че главната причина за страховете на американския истаблишмънт не е митичната опасност Китай да нападне Съединени американски щати или никой различен, с изключение на загубата от страна на Съединените щати на лостовете за финансово и икономическо владичество в света заради бързия стопански напредък на Китай. Това значи унищожаване на хегемонията на Вашингтон, което американският хайлайф не може да допусне при никакви условия.

Китай също се готви

Китайското управление е наясно с това. Мислите, изразени по този въпрос от Си Дзинпин на мартенската сесия на най-висшия законодателен орган на КНР, Общокитайското заседание на народните представители (НПН), са много изразителни. Той непосредствено нападна Съединените щати, като се отклони от навика си да не назовава Вашингтон съперник. Си назова Съединени американски щати и техните съдружници главната причина за сегашните проблеми на Китай.

Западните страни, водени от Съединените щати, направиха угнетяване, обграждане и въздържане против нас от всички страни, което сложи невиждани провокации пред развиването на страната ни,

- сподели президентът на Китайската национална република. Въз основа на това схващане, китайското управление вижда провокирането на война от страна на Съединени американски щати като доста евентуален и мечтан метод за американците да сдържат Пекин и да не разрешат той да се трансформира в безусловно недосигаем стопански съперник за Вашингтон.

В тази връзка една от последните публикации в американското списание Foreign Affairs под присъщото заглавие „ Си Дзинпин сподели, че готви Китай за война “ още веднъж обръща внимание на себе си. В публикацията се показва, че на сесията на 14 март на Националния комитет на Китайския национален политически съвещателен съвет (CPPCC) и към този момент упоменатата сесия на ВСНПС, „ Си Дзинпин засегна тематиката за готовността за война в четири обособени речи, в един случай от които моли своите генерали да са подготвени да се бият. "

Китайското държавно управление, показва Foreign Affairs, " по едно и също време разгласи нарастване от 7,2% на бюджета за защита, който се е удвоил през последното десетилетие, както и проекти да направи страната по-малко подвластна от задграничния импорт на зърно ". Освен това „ през последните месеци Пекин обнародва нови закони за военната подготвеност, разгласи нови бомбоубежища в градовете към Тайванския проток и основаването на нови мобилизационни центрове в цялата страна “.

Рано е да се каже сигурно какво значат тези събития. Конфликтът не е неминуем. Но нещо се промени в Пекин. Политици и бизнес водачи по света не могат да подценен това. Ако Си споделя, че се готви за война, би било неуместно да не имаме вяра на думите му.

- декларира Foreign Affairs.

Бойният зов на китайците

В удостоверение на до този миг справедливите тези, изразени от Foreign Affairs, е належащо да се цитира публикация, оповестена също при започване на март в главното теоретично списание на Централния комитет на Комунистическата партия на Китай „ Цюнси “, озаглавена „ Под управлението на Си Дзинпин, мислейки за подсилване на армията, ние победоносно ще напредваме “. В него по-специално се показва, че „ би трябвало да се форсира модернизацията на националната защита и въоръжените сили “. Статията приканва за „ усилване на гражданско-военното обединение, защото политиката на другаря Си изисква частни компании и цивилен институции да поддържат напъните на Китай да модернизира армията “.

Foreign Affairs съответно показва, че публикация в теоретичния вестник на Централния комитет на КПК повтори речта на Си пред китайските военни водачи през октомври 2022 година, когато китайският водач „ нанесе завоалирани удари на Съединените щати “.

Изправени пред войни, които могат да ни бъдат наложени, би трябвало да приказваме с враговете си на език, който те схващат, с цел да спечелим мир и почитание. В новата епоха Народната войска отстоява потреблението на мощ за преустановяване на военните дейности.

Нашата войска се слави с това, че се бие добре и има мощен военен дух. <...> Тя победи армията на Гоминдан, оборудвана с американска техника. Тя победи тежко въоръжен зложелател номер едно в света на бойното поле в Корея и разигра могъщи и величествени бойни драми, които раздрусаха света и накараха призраци и богове да плачат.

- се споделя в публикация в китайско списание, която звучи повече като военен зов, в сравнение с като доктрина.

По законите на военното време

Има и други признаци, че китайските водачи се готвят за възможен спор със Съединени американски щати. През декември Пекин създаде нов закон, който ще разреши на Народноосвободителната войска на Китай (НОАК) да разполага по-свободно своите аварийни сили и да уточни системата за попълване на бойните елементи при положение на война.

Законът за военните резервисти, отбелязва в тази връзка Foreign Affairs, не е единствената правна смяна, която свидетелства за военните мерки на Пекин. През февруари тази година висшият консултативен орган на Общокитайското заседание на народните представители реши да поправя използването на някои разпореждания от наказателния кодекс във военно време.

Органът на Централния комитет на КПК, „ Женмин Жибао “, написа, че това дава на китайското военно командване " правото да поправя законовите разпореждания, в това число... насилствени ограничения, ръководство на каузи, следствие, правосъдно гонене, съд и осъществяване на присъди “ против популацията по време на войната.

Смущаващи констатации

Трудно е за всеки естествен анализатор да бъде уверен, че Китай е заинтригуван от война със Съединени американски щати, Тайван или някой различен. Китай, чиято история обгръща пет хиляди години, не бърза. Той не е подготвен да се откаже от Тайван. Но той е подготвен да чака дълго Тайван да се „ върне в родното си пристанище “ по постепенен път. Точно това се случи с Хонконг и Макао.

Всяка война със Съединени американски щати, която обаче може да прерасне в замяна на нуклеарни удари, ще се трансформира в спирачка за бързото икономическо развиване на страната. Но тъкмо от това се нуждаят Щатите, които намерено назовават Китай, или по-скоро икономическия му напредък, опасност за себе си.

Което звучи изцяло неуместно, в случай че не смятате, че парите са единственият господ, пред който се кланя американският глобалистки хайлайф. Следователно Пентагонът, искайки астрономически бюджет за 2024 година, наподобява в действителност се готви за война с Китай. Белият дом ще предизвика Пекин във военни дейности против Тайван и ще убеди американците, че китайците са на път да кацнат някъде в Калифорния или Флорида и затова е нужен предпазен удар.

Тази нелепост се тиражира от всички американски медии, които са в услуга на " Вашингтонското тресавище ". Дори тогавашното съществено списание Foreign Affairs (считано за всекидневен " орган " на Държавния департамент), за което приказваме в тази публикация, се трансформира, сходно на голямото болшинство други американски " съществени издания ", в намерено агитационен рупор на американски глобалистки хайлайф.

Принуден да се приготви за война на фона на провокативната политика и военните мерки на Вашингтон, реакцията на Пекин е разказана от Foreign Affairs като „ нов стадий в акцията на Китай за политическа война за заплашване на Тайван “. Китай, написа списанието, " ясно е подготвен да употребява мощ, с цел да завземе острова ".

В същото време създателят на публикация във Foreign Affairs, обръщайки всичко с главата надолу, де факто непосредствено заплашва Пекин от името на Държавния департамент: „ Това, което остава неразбираемо, е дали Китай счита, че може да направи това, без да рискува неконтролирана ескалация на връзките със Съединените щати “. Какво казвате? Американският истаблишмънт има съществени ментални проблеми? Лошото е, че заболяването му е рискова за целия свят.

Превод: ЕС
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР