ПГПетър Парчевич от Раковски е едно от двете училища в

...
ПГПетър Парчевич от Раковски е едно от двете училища в
Коментари Харесай

Гимназия се бори да е наш посланик в Европарламента

ПГ " Петър Парчевич " от Раковски е едно от двете учебни заведения в област Пловдив, определено за Училище-посланик към Европейския парламент.

Журито, формирано от представители на Бюрото на Екологичен потенциал в България, е имало тежката задача да избере новите най-хубави 40 образователни заведения. Основните критерии, по които ПГ " Петър Парчевич " победи, бяха мотивацията на кандидатстващите учители, мощните страни на учебното заведение, обсегът и иновативността на препоръчаните примерни действия.

Програмата за учебни заведения посланици на Екологичен потенциал е най-мащабната платформа по рода си, която се стреми да предизвиква информираността по отношение на Европа и европейската парламентарна народна власт.

Инициативата се стреми да обясни на младежите в горния курс на образование техните права като европейски жители, да ги запознае с работата на техните представители в Екологичен потенциал.

Предстои обучителен развой в определените учебни заведения и осъществяването на заложените действия, измежду които симулационни игри, осъществяване на осведомителни акции, честване на Деня на Европа и други

Този стадий от програмата ще бъде оценен от Бюрото на Европейския парламент, а най-добре представилите се ще получат статут на учебно заведение дипломат, както и опция за присъединяване в профилирани начинания на Екологичен потенциал в Страсбург и Брюксел.

Първата активност включена в програмата е симулация на избор за младши посланици на Екологичен потенциал в учебното заведение ни. Бяха определени 18 младши посланици, които да осъществят плануваните действия.

На 23.10. възпитаници от специалност " Готвач " показаха ястия от френската кухня, което също е активност, заложена в програмата.

Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР