ПГ на "Воля" първа предложи мерки за стимулиране на раждаемостта

...
ПГ на "Воля" първа предложи мерки за стимулиране на раждаемостта
Коментари Харесай

Воля: ВМРО ни открадна идеи от предизборната програма

ПГ на "Воля " първа предложи ограничения за стимулиране на раждаемостта при пълнолетни и образовани родители. В предизборната стратегия на "Воля " е планувана финансова помощ при раждане на дете в размер на 1000 лв. за първо, 2000 лева- за второ, 3000 лв. за трето, а за четвърто и всяко последващо дете – 1000 лв., в случай че родителите са пълнолетни и имат приключено приблизително обучение. Като тези суми би трябвало да нарастват във времето.

„ Стимулирането на грамотната раждаемост беше измежду нашите предизборни цели. Затова ние внесохме това предложение в Народно събрание още през октомври 2017г. като смяна в Законопроекта за държавния бюджет за 2018г. Тогава обаче псевдо-патриотите от Оперативна програма бяха срещу с аргумента, че това е дискриминация”, напомни Елена Аксиева- народен представител от "Воля " и член на комисията по образованието и науката.

Повече от две години, откакто са част от изпълнителната власт, т.нар.патриоти внезапно се сетиха да предизвикват раждаемостта, възмутени са от "Воля ". Откраднатата концепция от предизборната им стратегия беше стартирана от общинските съветници на Вътрешна македонска революционна организация в Столичния общински съвет и сътрудника им в Добрич, само че средствата, които плануват, са много по-скромни от тези, които партията на Веселин Марешки предложи преди две години.

„ Не сме сюрпризирани, че от Вътрешна македонска революционна организация меко казано „ заимстват “ наши хрумвания. Това е следващото доказателство, че нямат лични такива, които да са в интерес на хората. И, несъмнено, демонстрира тяхното политическо двуличие, щом не поддържат едно положително за младите фамилии предложение, а след това желаят да го пробутат на хората като свое. Държа да подчертая, че ние от "Воля " имаме явен и прецизен проект за справяне с демографската рецесия. Очаквахме отрасловия вицепремиер на Оперативна програма две години да направи нещо по въпроса. За жал не видяхме никакво изпитание в тази посока. А дружно с обещанието за минимална пенсия от 300 лв., оправянето с ниската раждаемост беше другото главно тяхно предизборно заричане, с което явно излъгаха гласоподавателите. В нашия проект има доста положителни оферти и, в случай че хората ни гласоподават по- огромно доверие, ще ги изпълним - да вземем за пример финансова помощ от 100 лв. на всеки първокласник за потегляне на учебно заведение и по 100 лв. стипендия за всяка образователна година на положителните възпитаници с постоянно наличие и положително държание в училище; или пък безвъзмездни медикаменти за деца до 7 години –все работещи ограничения, които ще се одобряват доста добре от младите фамилии “, разясни Елена Аксиева.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР