ПГ на Възраждане издига кандидатурата на Цвета Рангелова на основание

...
ПГ на Възраждане издига кандидатурата на Цвета Рангелова на основание
Коментари Харесай

Възраждане номинира Цвета Рангелова за конституционен съдия

ПГ на " Възраждане " издига кандидатурата на Цвета Рангелова на съображение раздел I, т.1 и т.2 от признатите от 49- то Народно заседание Процедурни правила за изискванията и реда за предложение на претенденти, представянето и общественото обявяване на документите, чуването на претендентите и избор на съдии в Конституционния съд на Република България от квотата на Народното събрание.

Цвета Рангелова е един от най-активните адвокати в Народното събрание, що се отнася до импортирани и предпазени законопроекти, като измежду тях са - Законопроект за изменение и допълнение на Закона за директното присъединяване на жителите в държавната власт и локалното самоуправление, Законопроект за българския език, Законопроект за изменение на локалните налози и такси и доста други.

От ПГ на " Възраждане " смятат, че притежаваните от госпожа Рангелова високи нравствени и професионални качества, съчетани с положителното познаване на националното и европейското законодателство, имат значимо значение за работата на Конституционния съд.

Цвета Рангелова е родена на 22.10.1976 година в град Видин, като по-късно се реалокира и остава да живее в град Благоевград, откъдето е и определена за депутат от листата на “Възраждане ”. Завършва висшето си обучение и придобива магистърска степен компетентност “Право ” в ЮЗУ “Неофит Рилски ”. През 2002 година придобива дееспособност от Министерство на правораздаването.

В интервала 2002-2004 е член на Адвокатска гилдия - Кюстендил, а от 2005 година, до сегашния миг - на Адвокатска гилдия - Благоевград. От 2015 до 2019 година Цвета Рангелова е общински консултант в Общински съвет Благоевград, а от 2023 година е член на Адвокатски съвет към Адвокатска гилдия - Благоевград.

Тя е част от 48-то и 49-то Народно заседание, като в 48-то е заместник-председател на Комисия по вътрешна сигурност и ред и член на Комисия по правни въпроси, а към сегашния миг е още веднъж част от Комисия по правни въпроси и член на Комисия по вътрешна сигурност и публичен ред.

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР