ПГ на ГЕРБ-СДС е готова със законопроекта, свързан с отнемане

...
ПГ на ГЕРБ-СДС е готова със законопроекта, свързан с отнемане
Коментари Харесай

Атанасова: Готови сме да внесем закона за отнемане на незаконно придобито имущество идната седмица

ПГ на ГЕРБ-СДС е подготвена със законопроекта, обвързван с лишаване на добитото по незаконен метод имущество, и ще го внесе идната седмица в Народното събрание (НС). Това заяви пред публицисти в Народното събрание ръководителят на групата Десислава Атанасова, откакто през днешния ден депутатите дефинитивно одобриха текстовете от Закона за противопоставяне на корупцията, съобщи Българска телеграфна агенция.

По думите на Атанасова, най-вероятно членовете и на комисията, която ще се занимава с лишаване на нелегално добитото имущество, ще се избират по същия метод, като тези на антикорупционната комисия. Съгласно гласуваните правила това става със 160 гласа, те са трима, с мандат по 6 година и се сменят на председателското място на ротационен принцип, за по две години.

Атанасова напомни, че признатият през днешния ден Закон за противопоставяне на корупцията е на ГЕРБ-СДС, само че последните три дни са работили в добър синхрон с „ Продължаваме промяната - Демократична България “ и Движение за права и свободи.

Ангажиментът ни към Европейска комисия по Плана за възобновяване беше да се раздели актуалната Комисия за противопоставяне на корупцията и за лишаване на нелегално добитото имущество (КПКОНПИ) на две, да има проверяващи функционалности, напомни Десислава Атанасова.

Членовете на антикорупционната комисия ще бъдат определени в тримесечен период от влизането в действие на закона, тогава ще стартира да работи и самата комисия. Председателят на ПГ на ГЕРБ-СДС позволи, че тримата членове ще бъдат определени след коледната почивка на Народно събрание.

 

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР