ПГ на БСП за България поиска оставката на председателя на

...
ПГ на БСП за България поиска оставката на председателя на
Коментари Харесай

БСП иска оставката на Караянчева, ДПС започва консултации

ПГ на " Българска социалистическа партия за България " изиска оставката на ръководителя на Народното събрание Цвета Караянчева. Антон Кутев от Левицата прочете декларация по отношение на вчерашните събития, при които част от протестиращите влязоха в постройката на Народното събрание и по-късно отхвърлиха да я изоставен като заплашиха с окупация.

" Вчера стигнахме до неуместната обстановка тоалетната на Народно събрание да се окаже политически фактор и да стане мотив за разискване в залата на Народно събрание. Това дете, което през вчерашния ден не беше позволено да стигне до тоалетната на Народното събрание, единствено преди две години на наши съвещания стоеше вътре в залата ", означи Кутев. По думите му, в случай че жители и медии не могат да стигнат до фоайето на деловодството, това значи, че ръководството и Народно събрание имат проблем. " Това, което се случи през вчерашния ден, беше опит за физическо безчинство над една група извънредно изтормозени жители. Нито един от вас не слезе долу и не можа да го види. Резултатът е, че не допуснахте детето с увреждания до тоалетната. Сега единственото, което можем да желаяме от ПГ на " Българска социалистическа партия за България " е оставката на Цвета Караянчева в този момент и незабавно. Нищо повече не може да помогне ", добави депутатът от Левицата. Самите протестиращи прецизираха през вчерашния ден, че младежът в инвалидна количка не е дете, а 24-годишен юноша, откакто и Караянчева насочи апел да си тръгнат и да не употребяват дете за жив щит.

Междувременно, от Движение за права и свободи оповестиха, че ще стартират съвещания за оставката на Караянчева поради сигнал за несъответственост на член на ЦИК, по който не е показала информация. 

" Аз персонално оставка няма да си подам оставката ", заявява ръководителят на Народното събрание Цвета Караянчева. И попита дали някой може да отхвърли, че в продължение на месеци палатките на майките от " Системата ни убива " са начело и никой не ги е пипнал. " Това е демократична България и нещата се случват по разпоредбите, а не с експанзия ", акцентира Цвета Караянчева.

" Една неуспяла левица се пробва да подвига рейтинга си, пробва се да се прилепи до митингите, тъй като, видите ли, ще се случи една гражданска война и вие няма да бъдете в тази гражданска война ", обърна се към депутатите-социалисти ръководителят на Народното събрание. А до момента в който говореше от трибуната, те подвикваха " Оставка ".

" Не желая да мисля, че през вчерашния ден видях едно младо момче по какъв начин беше употребявано, то можеше да бъде у дома, поради обстановката, в която се намираме - на коронавирус. То е било под директна заплаха от болест, тъй като и хората към него не са носили маски. Всеки вижда фрагментите от обстановката с протестиращите дружно с Мая Манолова, която се пробва да се възползва от " Системата ни убива " за политическа кариера или да внесе нов подтик в построяването на облика си ", уточни още Караянчева.

Тя посочи, че достъпът до съвещанията на парламентарните комисии се прави по поръчка до съответната комисия. Във връзка с писмото от през вчерашния ден на майките, в което се желае среща, тя увери, че постоянно е подготвена за разговор. 

Писмо с молба за срещи с другите парламентарни групи бе мотивът, посочен от участниците в акцията за влизането им в постройката на Народното събрание и отводът да я изоставен по-късно, защото никой не им е обърнал внимание. Освен майки от " Системата ни убива ", се оказа, че измежду участниците в акцията са били също Мая Манолова и деятели от нейната групировка " Изправи се.бг ". Според техните пояснения, те са упорствали да бъдат позволени до съвещание на парламентарната комисия по енергетика, само че това им е било отказано.  В пост, оповестен през вчерашния ден сутринта във фейсбук профила на " Системата ни убива " обаче се заявява, че стачкуващите са влезнали в постройката с желание да останат там, до момента в който " Бойко Борисов не подпише декларация, че си подава оставката и е склонен и поддържа настояванията на митинга, или всички депутати не подпишат сходна декларация. "  

Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР