Pfizer рязко увеличи прогнозата си за 2021 г. за приходи,

Pfizer рязко увеличи прогнозата си за 2021 г. за приходи, ...

Pfizer рязко увеличи прогнозата си за печалба до 33,5 млрд. долара

Pfizer рязко увеличи прогнозата си за 2021 г. за приходи, свързани с ваксината за Covid-19, съобщавайки за бъдеща доставка на 500 милиона дози повече в сравнение с по-ранните очаквания.

Американският производител на лекарства, който си партнира с немската BioNTech за производство на ваксина, изчислява, че ще достави 2,1 милиарда дози, генерирайки 33,5 милиарда долара продажби. Прогнозата на компанията през май беше за продажби от 26 милиарда долара. Pfizer също повиши прогнозата си за печалба за цялата година, както и очаквания диапазон за приходите през 2021 г.

Pfizer чака разрешение за поставяне на трета игла Pfizer чака разрешение за поставяне на трета игла
Pfizer и BioNTech обявиха, че ще поискат регулаторно разрешение за поставяне на трета доза от своята ваксина срещу коронавирус на вече ...

Главният изпълнителен директор на Pfizer Алберт Бурла заяви, че са доставени над милиард дози от ваксината, заявявайки, че "скоростта и ефективността на усилията с BioNTech за подпомагане на ваксинирането на света срещу Covid-19 са безпрецедентни".

Pfizer отчете печалба за второто тримесечие от 5,6 млрд. долара, което е с 59% повече спрямо предходния период при 92 % увеличение на приходите до 19 млрд. долара.

Компанията стартира клинични изпитвания за възможна трета доза от ваксината за Covid-19 като ускорител. Бурла заяви, че подобни ускорители могат да представляват "траен" поток от приходи за компанията.

Източник, АФП

Половината от заразените с „делта“ варианта на COVID-19 в Израел са изцяло ваксинирани с Pfizer Половината от заразените с „делта“ варианта на COVID-19 в Израел са изцяло ваксинирани с Pfizer
Около половината от възрастните, които в момента са заразени с „делта“ варианта на Covid-19 в Израел, са били изцяло ваксин...

Още от АМЕРИКА:

Източник: actualno.com