Pfizer планира да отправи молба към американските регулатори за одобряване

...
Pfizer планира да отправи молба към американските регулатори за одобряване
Коментари Харесай

Pfizer ще иска разрешение за прилагане на трета доза от ваксината срещу COVID-19

Pfizer възнамерява да насочи молба към американските регулатори за одобрение на трета (подпомагаща) доза за имунизацията против COVID-19 на фармацевтичната компания. Това евентуално ще се случи в границите на идващия месец, съобщи „ Ройтерс “.

Според компанията в случай че третата доза бъде сложена в границите на 12 месеца, тя ще укрепи доста имунитета и евентуално даже ще помогне на тялото в борбата с новите разновидности.

В взаимно изказване Агенцията за надзор на храните и медикаментите (FDA) и Центърът за надзор и предварителна защита на болесттите (CDC) оповестиха, че жителите, които към този момент са изцяло имунизирани, все още нямат потребност от трета доза.

Някои учени също слагат под въпрос използването на спомагателна доза от имунизацията.

Микаел Долстен, основният теоретичен шеф на Pfizer, съобщи, че неотдавна докладваното понижаване на успеваемостта на имунизацията в Израел се дължи най-много на инфекции при хора, които са били ваксинирани през януари или февруари. По-рано Министерството на здравеопазването на страната заяви, че успеваемостта на имунизацията за попречване на заболяването, както и на симптоматично заболяване е спаднала до 64% през юни.

„ Ваксината на Pfizer е мощно дейна против разновидността Делта, разясни Долстен в изявление. Той обаче добави, че след шест месеца има възможност за реинфекция, защото антителата отслабват.

От FDA и CDC категорично подчертаха, че са „ подготвени за подпомагащите дози в случай че и когато науката покаже, че са нужни “.

Ваксината на Pfizer, създадена взаимно с немския сътрудник BioNTech, сподели 95% резултатност в предварителната защита на знаменателен COVID-19 при клиничните тествания, извършени предходната година.

Източник: Мениджър Нюз

Източник: obekti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР