Pfizer и BioNTech започват клинични изпитания на специфична срещу щама

...
Pfizer и BioNTech започват клинични изпитания на специфична срещу щама
Коментари Харесай

Ваксината срещу Омикрон - готова през март

Pfizer и BioNTech стартират клинични тествания на характерна против варианта "Омикрон " ваксина

Pfizer и BioNTech оповестиха във вторник, че фирмите ще стартират тествания върху хора, с цел да оценят ефикасността, сигурността и поносимостта на имунизацията, особено модифицирана, с цел да защищава от разновидността „ Омикрон “ на COVID-19, написа The Hill, представен от Агенция Фокус.

„ Ваксините не престават да оферират мощна отбрана против тежки болести, породени от Омикрон. И въпреки всичко, нововъзникващите данни демонстрират, че ваксино-индуцираната отбрана против зараза и леко до умерено превозване на заболяването понижава по-бързо, в сравнение с се следи при предходни разновидности “, сподели в изказване Угур Шахин, основен изпълнителен шеф и съосновател на BioNTech.

Проучването ще включва 1420 възрастни в няколко групи въз основа на техния ваксинален статус.

Една група ще се състои от тези, които в началото са получили двете истински дози от препарата против COVID-19 на Pfizer-BioNTech преди три до шест месеца. Втората група ще включва тези, които в началото са получили първична ваксина с две дози и трета бустер доза преди три до шест месеца. Хората, които в никакъв случай не са получавали ваксина против COVID-19, ще съставляват третата група.

Pfizer отбелязва още, че 4 милиарда дози от истинската му ваксина са поръчани за 2022 година и производството ще продължи, без значение от резултатите от изпитването, защото тя продължава да предлага високо равнище на отбрана против тежко заболяване и гибел от COVID-19, в това число от разновидността „ Омикрон “.

„ Ние признаваме нуждата да бъдем готови, ако тази отбрана отслабне с течение на времето и евентуално да помогнем за оправянето с Омикрон и новите разновидности в бъдеще “, добави Катрин Янсен, старши вицепрезидент и началник на проучванията и създаването на ваксини в Pfizer..

Главният изпълнителен шеф на Pfizer Алберт Бурла сподели по-рано през месеца, че характерната за Омикронваксина евентуално ще бъде подготвена през март.
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР