Pfizer и BioNTech съобщиха в понеделник, че тяхната ваксина срещу

...
Pfizer и BioNTech съобщиха в понеделник, че тяхната ваксина срещу
Коментари Харесай

Pfizer: Ваксината ни срещу COVID-19 е безопасна и предпазва децата на възраст 5-11 години

Pfizer и BioNTech оповестиха в понеделник, че тяхната ваксина против Covid-19 провокира мощен имунен отговор при деца на възраст от 5 до 11 години и че двете компании възнамеряват да изискат позволение за потребление на имунизацията при деца в тази възрастова група в Съединени американски щати, Европа и другаде допустимо най-скоро, съобщи Ройтерс.

Компаниите обявиха, че имунизацията е генерирала имунен отговор при деца на възраст от 5 до 11 години в тяхното клинично изпитване във " Фази 2 и 3 ", който подхожда на този, който преди този момент се е следил при хората на възраст от 16 до 25 години. Профилът на сигурност също по този начин като цяло е съпоставим с по-възрастната възрастова група, споделиха още те.

" От юли детските случаи на Covid-19 са се нараснали с към 240 % в Съединени американски щати, наблягайки потребността на публичното здраве от имунизация “, съобщи изпълнителният шеф на Pfizer Алберт Бурла в известие за пресата.

" Тези резултати от изпитването обезпечават солидна основа за търсене на позволение за нашата ваксина за деца на възраст от 5 до 11 години и ние планираме да ги представим незабавно на Федералната организация по храните и медикаментите на Съединени американски щати и на други регулаторни органи ", добави той.

Висши здравни чиновници на Съединени американски щати считат, че регулаторните органи могат да вземат решение по отношение на това дали имунизацията е безвредна и ефикасна при по-малки деца в границите на три седмици след подаването на претенции за позволение от страна на фармацевтичните компании, оповестиха по-рано този месец източници на организация Ройтерс.

Хоспитализациите и смъртните случаи в резултат на Covid-19 набъбнаха в Съединени американски щати през последните месеци заради мощно заразния вид Делта. Педиатричните Covid случаи също се усилват, изключително с оглед, че всички деца под 12 годишна възраст са неимунизирани, само че няма индикации, че като се изключи че е по-заразен (по-силно разпространим), разновидността Делта е по-опасен при децата.

Бързото приемане на позволение за имунизация на децата може да помогне за намаляване на евентуалния растеж на случаите през есента, изключително в учебните заведения, които към този момент са отворени в Съединени американски щати.

Ваксината на Pfizer/BioNTech, наречена Comirnaty, към този момент е позволена за приложимост при деца на и над 12 години в доста страни, в това число в Съединени американски щати. Първоначално имунизацията беше позволена за приложимост при хора на възраст 16 или повече години в Съединените щати през декември 2020 година, а през предишния месец получи цялостно утвърждение от Американските здравни органи за тази възрастова група.

Според извършеното от двете компании привикване във " Фаза 2 и 3 ", децата на възраст от 5 до 11 години са получили по две инжекции от по 10-микрограма всяка една доза на имунизацията, или една трета от размера на дозата, давана на хора на възраст 12 и повече години. Компаниите чакат данни за това какъв брой добре работи имунизацията при деца на възраст от 2 до 5 години и деца на възраст от 6 месеца до 2 години още през четвъртото тримесечие на тази година.

За разлика от по-голямото клинично изпитване, което производителите на медикаменти са провеждали по-рано при възрастните хора, педиатричното изпитването измежду 2 268 участници не е било предопределено главно за премерване на ефикасността на имунизацията посредством сравняване на броя на случаите на Covid-19 при реципиентите на имунизацията с тези, които са получили единствено плацебо. Вместо това изпитването съпоставя количеството обезвреждащи антитела, провокирани от имунизацията при децата, с отговора при по-възрастните реципиенти в изпитванията на препарата за възрастни.

Говорител на Pfizer сподели, че по-късно фирмите могат да разкрият ефикасността на имунизацията от изпитването при децата, само че към момента не е имало задоволително случаи на Covid-19 измежду участниците в последното изследване, с цел да се вземе сходно решение.

Ваксината е с към 95 % успеваемост в клиничното изпитване за възрастни, само че Pfizer сподели, че имунитетът отслабва няколко месеца след втората доза. В началото на тази седмица се чака американските регулатори да разрешат трета бустерна доза от имунизацията за по-възрастни и високорискови американци.

Компаниите обявиха, че имунизацията се понася добре измежду децата, като страничните резултати нормално са сравними с тези, следени при участниците в изпитванията, които са възраст от 16 до 25 години.

Както имунизацията на Pfizer и BioNTech, по този начин и тази на Moderna са свързани от регулаторните органи с редки случаи на сърдечно инфектиране при юноши и младежи, изключително млади мъже. Pfizer сподели, че не са станали очевидци на сърдечно инфектиране при участниците в изпитването.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР