Пфайзер подаде вчера молба пред лекарствената агенция на САЩ да

...
Пфайзер подаде вчера молба пред лекарствената агенция на САЩ да
Коментари Харесай

Пфайзер поиска от САЩ да разрешат употребата на ваксината при деца, навършили 6 месеца

Пфайзер подаде през вчерашния ден молба пред лекарствената организация на Съединени американски щати да позволи незабавна приложимост на създаваната от предприятието ваксина при деца на възраст от 6 месеца до 4 години, предадоха Франс прес и Ройтерс.
Всичко по тематиката: Епидемията ковид (COVID-19) 30377
В случай, че организацията по медикаментите даде разрешението си, имунизацията на Пфайзер ще стане първата утвърдена за потребление в Съединени американски щати при деца от тази възрастова група. Молбата е за в началото позволение на имунизация с две дози, само че се чака след време общоприетата процедура да включва три дози, посочи предприятието.

Пфайзер/Бионтех тества доза от 3 микрограма от своята ваксина при тази възрастова група. Децата на възраст от 5 до 11 години получават доза от 10 микрограма, а навършилите 12 години - 30 микрограма, добавя Българска телеграфна агенция.

Разрешаването на използването на имунизацията при най-малките може да помогне на обезпокоените родители, които трябваше да се изправят пред карантини и затваряне на предучилищните центрове и детските градини, отбелязва Ройтерс.
Всичко по тематиката: Епидемията ковид (COVID-19) 30377  Тонга вкарва локдаун от през днешния ден Тонга вкарва локдаун от през днешния ден  Израел анулира условието за здравен пропуск при навестяване на доста места Израел анулира условието за здравен пропуск при навестяване на доста места  СЗО се афишира за юридически обвързващи принадлежности за битка с пандемии СЗО се афишира за юридически обвързващи принадлежности за битка с пандемии
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР