"Пфайзер" и "Бионтех" отправиха тази вечер предупреждение, че ефикасността на

...
"Пфайзер" и "Бионтех" отправиха тази вечер предупреждение, че ефикасността на
Коментари Харесай

Пфайзер: Ефикасността на ваксината не е гарантирана при неспазен срок за втора доза

"Пфайзер " и "Бионтех " насочиха довечера предизвестие, че ефикасността на имунизацията им против COVID-19 не е обезпечена, в случай че втората доза не бъде получена на 21-ия ден след първата. Двете компании нямат клинични доказателства, че организмът остава предпазен от ковид по-късно, оповестява БНР.

Доказано е единствено, че имунизацията може да бъде ефикасна, в случай че втората доза бъде получена до 42 дни след първата.

По този мотив Европейската организация по медикаментите разгласи довечера, че лицензираните от нея периоди сред дозите би трябвало да се съблюдават. В противоположен случай използването на имунизацията на "Пфайзер " и "Бионтех " би била в нарушаване на издаденото позволение.

Изявленията идват, откакто държавното управление на Дания утвърди публично интервалът сред двете дози да е до 6 седмици. Подобно предложение, съгласно организация Ройтерс, разисква и немското държавно управление. Мотивът е дефицит на ваксини поради индустриалния потенциал на "Пфайзер " и "Бионтех ", чийто препарат единствен към този момент е утвърден от Европейския съюз.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР