Пфайзер/Бионтех са стартирали клинични изпитвания на бъдеща ваксина против варианта

...
Пфайзер/Бионтех са стартирали клинични изпитвания на бъдеща ваксина против варианта
Коментари Харесай

Пфайзер започна клинични изпитвания на нова ваксина срещу Омикрон

" Пфайзер/Бионтех " са стартирали клинични изпитвания на бъдеща ваксина срещу разновидността Омикрон, съобщи СNN.

Изследването, провеждано с близо 1500 души на възраст 18-55 години, има за цел да откри сигурността, успеваемостта и имунния отговор, който провокира препаратът, както при в началото слагане, по този начин и като бустерна доза.

В клиничните изпитвания вземат участие три групи пациенти. В първата са хора, които към този момент са ваксинирани с две дози с одобрената ваксина на " Пфайзер " минимум 90 до 180 дни преди слагането на новия медикамент. На тях ще бъде сложена една доза от новия препарат.

Във втората група са с три дози от имунизацията, като те ще получат и една от новия препарат.

Участниците в последната група не са вакинирани с " Пфайзер ". Те ще получат три дози от имунизацията против Омикрон, която ще се ползва в същата доза като досегашната.

" Докато актуалните проучвания и данните от света демонстрират, че бустерите не престават да обезпечават високо равнище на отбрана против тежки болести и хоспитализация с Омикрон, ние признаваме нуждата да бъдем готови при положение, че тази отбрана отслабне с течение на времето ", споделя в Катрин Янсен, вицепрезидент на " Пфайзер " и началник на отдела за проучване и развиване на имунизациите.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР