Пейо ДЕЛЧЕВПреди години мое много близко дете, когато беше на

...
Пейо ДЕЛЧЕВПреди години мое много близко дете, когато беше на
Коментари Харесай

Бездушно общество сме

Пейо ДЕЛЧЕВ
Преди години мое доста близко дете, когато беше на 9 години, влезнало с приятелче в " Кауфланд ", видели шоколадите и си отворили по един да хапнат до самия рафт. Охраната отишла, хванала ги, вика околните им. Стана панаир, все едно са поставили бомба или са влезнали с оръжие. Наложи се да се намеся, тъй като охранителите бяха едни яки мъже, които се правеха на огромната работа. Единият, който очевидно беше по-глупав, стартира да се хвали, че ги следили през цялото време. Тогава помолих децата да излязат и обясних на защитата, че нямат право да задържат 9-годишни деца, че с тях може да беседва единствено детски психолог, че виновността е тяхна задето са позволили толкоз дребни деца да влизат без компаньон в хипермаркета и други такива. Родителите на децата си заплатиха двата шоколада и всичко завърши.
Защо описвам тази остаряла и семпла преживелица? Защото, когато днешните бабаити от МОЛ-а са се гаврили с болното дете, там е имало охранители, които гледат какво става на камерите. Това дете е разхождано из МОЛ-а, доста хора са видели гаврата, само че никой не се е опитал да влезе в диалог с бабаитите и да прекратят гаврата. Всеки се е направил, или че не вижда какво се случва, или като олигофрен е зяпал и се е смял. 
В случая юридическа отговорност ще носят бабаитите със звучни прякори Куката и Чеченеца. Ще им дадат пробация, а в най-лошия случай условна присъда. Но моралната отговорност е на десетките бездушни очевидци, които не са реагирали. За вторите няма наказване, за тях никой не повдига въпроса. 
Та, с цел да има такива като Куката, Емили и Чеченица, е отговорно страхливото ни и бездушно общество. То основава бабаитите.
А охранителите са огромни юнаци в случай че заловен 9-10 годишни деца да вършат пакост, само че когато има мускулести отворковци, се крият плахо в офисите си.>
фейсбук
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР