Пейки за кърмене прави Мисис България Европа 2022 Гергана Станчева,

...
Пейки за кърмене прави Мисис България Европа 2022 Гергана Станчева,
Коментари Харесай

Мисис България прави пейки за кърмене

Пейки за кърмене прави Мисис България Европа 2022 Гергана Станчева , написа България Днес.

Красавицата е трансформирала в своя задача това да убеди хората, че храненето на едно бебе на публично място е най-естественото нещо, което една майка може да направи. Идеята идва преди две години и половина, когато Гери става родител за първи път.

Тогава Станчева прави обширно изследване и взаимства концепцията от редица други европейски градове , чиито паркове са цялостни с такива пейки. Успява да се свърже с дърводелец, който да извае местата за сядане от солидно дърво и да ги лакира, с цел да бъдат устойчиви на климатичните условия у нас.

„ Кърменето е на поискване, не е редно да се отсрочва, с цел да се прибере майката до у дома. Пейките, които слагам, имат комфортен подлакътник, на височината на ръката, с цел да не се изморява ръката на майката. И облегалката е много комфортна, с цел да може да разположи гърба си. Имат и място за повиване на детето “, споделя пред „ България Днес “ Гергана. Самата миска се сблъсква с неодобрителни и неоправдателни погледи, когато храни щерка си в парка в родния си град Ямбол. Покрай акцията й до ушите й стигат покъртителни истории с други дами - от чудовищни кавги до правосъдни каузи против родителя „ дръзнал да изкара гърдата си на показ “ . „ Кърменето, като се изключи че е метод да си нахраниш детето, е и един от най-хубавите способи за построяването на имунитета му. Бих желала да помоля всеки човек, който осъжда кърменето на открито, да попита своите родители дали са се крили, когато са ги кърмили “, добавя Станчева.

Гери към този момент е съумяла да сложи пейки на няколко места в Ямбол , с. Кабиле, Русе и Пловдив. Влага персонални средства в направата им, само че последно време има доста майки, които подаряват за идеята й. Предстои слагането на нови уреди в Сливен, Чирпан и Бургас.
Източник: hotarena.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР