Пейката е неизменна част от града, която се намира в

...
Пейката е неизменна част от града, която се намира в
Коментари Харесай

Улични артисти трансформират 20 пейки в Пловдив

Пейката е неизменима част от града, която се намира в паркове, градски площади, пешеходни алеи, пред  самите постройките и съвсем на всички места – за отмора, за диалози или просто, с цел да се насладиш на красива панорама. Въпреки че са употребени от всички, много постоянно те биват счупени, потрошени или надраскани от самите им ползватели. По разнообразни способи те се чупят и се трансформират в следващото нещо за отрицателни мнения и настроения.

В интервала 1-3-ти октомври " Работилница за пейки “ ще обнови 20 пейки от градинката на ул. " Капитан Райчо " 39, намираща се против Национална гимназия по театрални фрагменти. Трансформирането ще бъде осъществено благодарение на урбанисти и специалисти в региона на placemaking-a/ " местоправенето “, а учениците от учебното заведение ще се включат с непринуден труд, като ще нарисуват пейките с шевици с национални претекстове. 

Поправяйки пейките, " БГ Бъди деен " ще даде опция на отрицателните страсти и силата ще бъде ориентирана в градивна посока. " Сервиз за пейки “ е план за дребни, само че доста забележими и въздействащи, спонтанни намеси в градската среда посредством ремонт на счупени пейки из цялата страна. До края на годината, съдружие " БГ Бъди деен " и планът _Място/TheSpot ще ремонтират 100 пейки по територията на България. Основната  цел е да покаже самоинициативата и доброволният труд в социална изгода за възстановяване на градската среда, като локалните поданици в квартала биват предизвикани да се включат с непринуден труд и да заемат своето място като дейни жители.
Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР